Personaliti penghias diri

Personaliti penghias diri

Saya dapat idea nak tulis entri personaliti penghias diri ni masa tengah sarapan kat kedai lepas balik dari beli hos air yang bersambung ke throttle body.

Saya sarapan kat kedai sebab temperature kereta saya dah naik tinggi, jadi saya biar dia sejuk sikit, saya ambil keputusan untuk sarapan kat kedai makan yang dekat dengan rumah.

Temperature kereta tinggi Sambil menyiat roti canai, tiba-tiba teringat kat seorang budak perempuan ni, dia cantik, kulit kuning langsat, kulit bersih, muka tak ada jerawat, bibir seksi, body mantap, kalau dia pakai apa pun lawa, kalau tak pakai apa-apa tu saya belum dapat tengok lagi hehehe. Senang cerita secara fizikalnya, dari pandangan mata kasar, dia memang seorang awek cun.

Tapi bila cerita balik pasal budak perempuan ni dengan kawan-kawan saya yang sama-sama kenal dia, seorang kawan saya kata dia tak tahu budak tu lawa ke tak.

Padahal, hakikatnya, budak perempuan tu memang jauh lagi lawa dari bini kawan saya ni.

Tapi kenapa kawan saya ni kata tak tahu budak perempuan ni lawa ke tak?

Saya kata kat dia “sebab kau dah kenal personaliti kot”, dan kawan saya jawab “mungkinlah”. Itulah yang dikatakan sebagai personaliti penghias diri.

Maksud saya dengan persolati penghias diri ni, personaliti tu ibarat make up, make up yang betul akan membuatkan seseorang yang tak cantik tu menjadi nampak cantik. Dan make up yang tak kena gayanya akan membuatkan yang cantik jadi nampak macam ahli sihir jahat.

personaliti penghias diri

Atau personaliti penghias diri ni ibarat macam pakaian, aksesori atau apa-apalah.

Macam yang saya cakap tadilah, kalau muka tak lawa, kulit gelap macam saya ke, kalau personaliti, perangai baik, sopan santun, beradab, berbudi bahasa, pandai bawa diri, pandai jaga maruah, tak lawa pun boleh dipandang manis.

Tapi kalau muka cun,  tapi mulut macam longkang kata orang, tak perlu lah saya gambarkan mulut longkang tu macam mana punya perangai kan? Lepas tu tak hormat orang tua, pemalas, pengotor, tak beradab, muka yang lawa tu orang dah tak pandang dah beb.

So, tak perlu la korang pelik kalau perempuan cantik tapi kalau tengok boyfriend dia atau suami dia gemuk, hitam, korang ingat mamat tu guna ubat guna-guna pulak.

Mungkin ada perhiasan pada diri beliau yang buat gadis tu tak pandang lelaki lain sebagai imam sepanjang hidup dia.

Atau abang sado yang tinggi, handsome, dapat awek yang…… pendek kata, kalau bagi 100 orang buat penilaian sama ada mereka sepadan atau tak, mesti 100% akan cakap mereka tak sepadan secara fizikal dan visualnya.

Tapi mungkin dari pandangan lelaki tu, gadis tu sangat sempurna, sebab ada hiasan yang sepadan, dan buat abang sado tu terpikat.

 

Hasil carian :

(Visited 114 times, 4,598,893)

Betul ke altel bagus ?

Banyak review, desas desus tentang altel ni, tak kurang juga kontroversi pasal altel ni. Orang kata altel bagus, line dia cantik, dok kat kampung yang ceruk pon boleh dapat, walaupun dia guna line celcom(orang kata bukan aku kata) tapi line dia cantik.

Tapi aku tak dapat tengok bukti depan mata, betul ke altel bagus? Ada 2 org yg aku jumpa depan mata dah beli, tapi bila aku tanya, memasing blum test lagi… camne tu?

Sebab aku nk cari 1 backup internet yang tak cekik darah, yang berbaloi dengan penggunaan aku yang agak melampau walaupun aku bukan kaki torrent, tapi aku rajin guna atau rajin bukak youtube untuk rujukan.

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,574 times, 4,598,893)

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 401 times, 4,598,893)

8 Akuarium cantik dan unik

Biasa kita tengok akuarium dalam bentuk empat segi je kan? kadang-kadang je jumpa yang bulat, semua lebih kurang sama je. Saiz je yang berbeza… kat sini ada beberapa akuarium yang cantik dan unik ada yang boleh buat sendiri pulak tu. (sumber)

Bentuk geometri berulang akuarium Infinity membentuk satu visual metafora kepada kehidupan ikan di dalamnya. Kraftangan dari potongan kaca ni berkonsepkan pasu dan ianya memjimatkan masa dan ruang

Infinity Aquarium

Akuarium meja kopi

Cara membuatnya ada di Instructables  [link]

Coffee Table Aquarium

Sofa Aquarium

Harganya memang tak ingat punya mahal untuk sebuah sofa, $12000, harga malaysia? haha… baik beli kereta. [link]

Sofa Aquarium

R2-D2 Aquarium

Di ilhamkan dari robot terkenal di galaksi ini, R2-D2 ini menyimpan 1 3/4 gallon air akuarium di ruang tengahnya [link]

R2-D2 Aquarium

Bus Stop Aquarium

“AqurioMania” rekacipta asal dari brazil. [link]

Bus Stop Aquarium

Bathroom Sink Aquarium

Moody Aquarium Sink menceriakan mood korang bila melakukan rutin harian macam mencuci tangan dan memberus gigi dan akan membuatkan korang duduk dalam tandas/bilik mandi lebih lama haha. [link]

Bathroom Sink Aquarium

Old TV Aquarium

Ada tv crt lama? nak buang saya, tak buang semak? jadikan akuarium macam ni.. haha. [link]

Old TV Aquarium

Telephone Booth Aquarium

Benedetto Bufalino and Benoit Deseille telah berjaya menukarkan public phone kepada akuarium, errr… nak cari apa nak buat aquarium ek? haha. [link]

Telephone Booth Aquarium

ada idea untuk buat jugak?haha..

Hasil carian :

(Visited 188 times, 4,598,893)

Tak senonoh….

pagi tadi aku post entri psl ulasan Tun Dr.M mengenai tindakan Amerika membunuh Osama. Ptg td,bile aku nak makan, “eeeiii…xsenonoh aku dpt” bile aku wat benda yg pelik ckit… (aku rs die nk ckp “ko ni pelik2 la…”)pelik tu xla pelik sgt pon… just maybe jarang org buat atau xde lg org buat kot… ape yang aku buat? Continue reading

Hasil carian :

(Visited 31 times, 4,598,893)