cakap dengan diri saya yang lagi satu

benda cakap dengan diri saya yang lagi satu ni timbul dalam entri yang lepas, entri Bukan takut bini , tapi bini yang tak takut suami, dalam tu saya ada nyatakan macam ni. “Tapi baru2 ni sambil saya tengok 1 rancangan ni,otak saya buat kajian,hujah,dan kesimpulan dengan diri saya yang lagi 1”

Rasanya dalam tahun 2 lepas, saya ada ke kenduri kat rumah kawan saya, lepas makan tu, duduklah berbual dengan kawan-kawan yang lain. sambil berbual tu, pandangan kami terarah kepada sorang budak, umur dalam 5 ke 7 tahun. tengok dia cakap sorang2, tapi bukan setakat mulut terkumat kamit je… siap dia berpaling ke arah kiri dia, seolah-olah ada orang kat sebelah kiri dia.

tak lama lepas tu, dia cakap ngan diri sendiri tu bukan kat sebelah kiri je, dia berpaling ke kiri dan kanan, macam dah ada 2 orang pulak, kali ni bukan bercakap je… siap macam bertekak pulak… makin lama kitorang tengok, macam makin ramai pulak kawan dia tu. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 115 times, 4,595,150)

perangai manusia…

korang kenal menatang ni name ape? ni namenye ketam… ketam ade banyak jenis tau? ketam batu la,ketam ape ntah lagi, tp aku bukan nk cerita pasal makhluk Allah nih, tapi nk cerita pasal perangai, penah dengar org ckp perangai mak ketam? klu perangai mak ketam ni,die aja anak die suruh jalan lurus,tapi die sendiri jalan mengiring… tu maksudnye org yg mengajar org laen suruh buat baek, contohnye, die suruh org laen jgn mencuri,tapi die sendiri mencuri, tapi perangai yang aku nak cerita ni,tak tau la leh dikategori kan sebagai mak ketam ke tak,sbb kes nye lain ckit… camni… Continue reading

Hasil carian :

(Visited 37 times, 4,595,150)