Blog peribadi yang best – tagline baru

Blog peribadi yang best

Blog peribadi yang best – itulah tagline baru blog saya. Best ke? saya rasa best… hehehehe.

Kenapa saya buat tagline blog saya ” Blog peribadi yang best “? Entahlah, tak tahulah nak cakap, tagline tu timbul malam tadi masa tengah draf satu entri Permulaan dalam dunia blogger.

Dalam entri tu saya nak tekankan, kebanyakkan blogger yang berjaya dan popular bermula dengan blog peribadi.

Entah macam mana timbul idea nak buat tagline blog macam tu.

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,549 times, 4,595,034)

Saya tak ingat entah berapa kali saya tukar tagline blog ni, cuma apa yang saya ingat, pada awal saya buat blog ni, menggunakan domain kakicandid.com, sampai dah bertukar ke alongxp.com, saya guna tagline Ni La BlOg Aku.

Lepas tu saya ada tukar tagline blog ni ke ke satu lagi tagline lain. Tapi saya tak ingat apa dia.

Lepas tu saya tukar tagline Bukan blog tutorial, bukan blog hacker.

bukan blog tutorial, bukan blog hacker

Sebab masa tu banyak sangat keyword yang dicari di blog ni adalah tutorial, dan cara nak hack, cara nak hack whatsapp la, cara hack wechat la, cara hack facebook la. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 913 times, 4,595,034)

Kenapa saya rasa twitter lagi best dari fb?

Kenapa saya rasa twitter lagi best dari fb? Menyingkap sejarah antara saya dan twitter… Saya dah terjebak ngan dunia twitter ni dari awal tahun 2009 kalau tak slh… Masa tu join sbb ape saya pn xingat… Dpt invitation agaknye… Tapi sejak tahun lepas saya dah mula gile ngan twitter… Saya rasa mula bosan ngan fb.. Nk update status kat fb tu rs mcm ramai yang memerhatikan… Terasa mcm orang akan kata ntah ape2 lah.. Itu pn nk tulis kat status.. Berbeza dengan twitter… Kebanyakkan post kat twitter tu saya update menggunakan fon… Masa tu kebanyakkannya twit guna sms je… Xtau nak describe macam mana… Tp twitter ni lg mudah… Seolah2 kita kat dlm dunia kita je… Tak peduli apa orang nak kata… Lgpn.. Bukan semua orang nak reply twitter kite. Kekurangan twitter adalah 1 kelebihan :

– Limit 140 karakter tu 1 kelebihan sbnrnye… So xramailah yg post cerita2 meleret ape semua..

– tak boleh tag : bagusnya.. Org xleh amek kesempatan utk promote barang die kat profil kita… Kita tak perlu setting sape yg boleh tag kita.. Dan kita tak diganggu komen2 dpd gamba yg ditag tu… Dhla gamba xde kena mengena ngan kita…

– dari dulu lagi dah guna timeline… so mmg xde rasa cam nak marah sbb profile dh jd timeline (marah-marah pon guna gak..)

apa yang saya rasa lagi best, kebanyakkan pengguna twitter ni ramah-ramah belaka. kenal ke tak kenal, kite boleh bertegur sapa, tumpang menyampuk…

ada gak beberapa blogger yang mula berjinak2 ngan twitter lepas kenal ngan saya, masa memula tu memasing cakap tak retila nak guna.. tapi sekarang? twit sampai ah berpuluh ribu, tweet saya pon baru belas2 ribu je… haha

 

Hasil carian :

(Visited 54 times, 4,595,034)

internet, blog dan….

Assalamualaikum dan salam sejahtera sume…hari ni hari yg saya rasa saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaangat membosankan walaupun ada akses ke internet…tapi dek kerana slow sangat-sangat…jadi, kegairahan untuk melayari web-web jadi terbantut…


ape pon… hari ni sy nk rekomen kat sume pembaca-pembaca blog sy nih utk singgah n baca blog sorang mamat nih…

blog redzuan-ridz atau klik http://redzuan-ridz.blogspot.com/, nk print screen blog die boleh…tapi headernye tak kluar habis,nnt tak hensem lak kalau saya letak benda yang x siap kan?

ape yang best tentang blog die nih? banyak sangat info yang orang tak tahu yang die kongsikan, and banyak gak tips untuk blogger2… Continue reading

(Visited 16 times, 4,595,034)