Kenapa kita kena bayar?

Kenapa kita kena bayar?

Ini tak ada kena mengena dengan gst atau cukai-cukai yang lain. Ini cuma… mungkin satu perkongsian pemikiran tentang sesuatu isu.

Kadang-kadang ada yang pertikaikan, dulu saya pun pernah pertikaikan juga, tapi itulah yang dikatakan pengalaman, satu ilmu dalam hidup.

Macam sesuatu perkhidmatan, barang kita kena bayar, upah pun kita kena bayar, macam saya pernah kongsikan dalam entri kenapa upah mahal sangat?

kenapa kita kena bayar Continue reading

Hasil carian :

(Visited 107 times, 4,598,700)

bayar tol melalui sistem elektronik la

2011/08/27

KAMI merujuk kepada surat bertajuk ‘Waktu Diskaun Kadar Tol Tak Seiring Kempen PLUS’ yang disiarkan di ruangan Surat Pembaca Berita Harian semalam.

PLUS Expressways Berhad (PLUS) ingin mengambil peluang ini untuk menjelaskan kekeliruan pengadu mengenai tawaran PLUS kepada orang ramai pada musim perayaan ini. Sebagai makluman, PLUS tidak menawarkan diskaun tol kepada orang ramai yang menggunakan lebuh raya kendaliannya pada musim perayaan ini. Sebaliknya, PLUS menawarkan rebat tol sehingga 20 peratus pada hari-hari tertentu kepada pengguna kenderaan Kelas 1 yang membayar tol secara elektronik di lebuh raya kendaliannya.

Untuk makluman, rebat tol itu juga tidak tertakluk pada masa tertentu, tetapi boleh dinikmati secara berterusan sepanjang hari pada tarikh berkenaan:

25 dan 26 Ogos rebat 20 peratus

30 dan 31 Ogos rebat 10 peratus

1 dan 2 September rebat 20 peratus

Pemberian rebat tol ini adalah strategi PLUS menggalakkan orang ramai beralih kepada sistem pembayaran secara elektronik yang lebih mudah dan lebih pantas.
Ia juga adalah langkah PLUS untuk mengagihkan trafik dan menggalakkan orang ramai untuk bergerak pada luar waktu puncak.
Justeru itu, kami menggesa orang ramai supaya membayar tol secara elektronik sama ada menggunakan kad PLUSMiles, kad Touch ‘n Go atau SmartTAG untuk mempercepatkan transaksi tol dan membolehkan orang ramai melalui plaza-plaza tol dengan lebih selesa dan lebih cepat.

KHALILAH MOHD TALHA,
Pengurus Besar,
Komunikasi Korporat,
PLUS Expressways Berhad (PLUS

p/s : nmpk gayenye aku tak merasa la rebat nih… huhu

 

 

 

 

(Visited 26 times, 4,598,700)

saya xleh nk jln2…

mmm…pepagi lg aku masuk keja,punch then trus g balai polis,nk bayar saman, sampai2 tgk xla ramai sgt org,so dalam pale otak aku ni,”xla lame sgt aku beratur” skali ade brother tu ckp, “amek nombo dik”,ok la…aku pon g amek nombor,tp aku tgk makin lame,makin ramai beratur, aku pon ikut same beratur, aku tgk kat kaunter tu,lpas sorg selesai,org yg beratur pastu lak berurusan… damn, ape kejadah nombo ni?kesian kat sorg akak tu,dia antara org terawal tggu,last2 die beratur jauh kat blkg aku…

pastu msk blk keje,smbl wat keje utama,aku nk siapkn kerja yg tertangguh slame berminggu2, edit gamba membe aku kawen.. huh…lame btul tertangguh nih… memula tertangguh sbb laptop rosak, pastu tertangguh sbb projek pertandingan robot lak, ni sambil wat ni,aku record ape yg aku wat kat screen nih…nnt leh dijadikan tutorial utk yg baru nk blaja photoshop. aku xla pandai sgt,tp utk ajar org yg baru nk kenal photoshop leh la…

Hasil carian :

(Visited 19 times, 4,598,700)