huh…bosanye idup…

bosan tul rase idup nih….tak best cam sebelum nih… nape? tu yg susah tu,nak cite kang…cam jadi makin susah lak… ape pon…kejadian yg berlaku 2-3 menjak ni banyak menyedarkan aku tentang siapa aku… baru aku nampak salah,silap dan dosa-dosa aku, ape yang indah,ape yang tak…hadoi…nyesal tul la….pertama kali dalam idup aku,aku mengaku aku menyesal,selama ni aku taknak ngaku aku nyesal,sbb selalunya klu aku dah wat silap,aku akan push diri aku utk membaiki kesilapan tu,tp last2 pendirian aku tu makan diri aku sendiri, camne leh makan diri aku sendiri? sbb aku terlalu letak tekanan kat diri aku sendiri, aku terlalu ambik serius tanggungjawab aku, memangla kena amik serius,tapi aku ni terlalu amik serius,sampai aku tak sedar yg aku ni dah terlalu stress…padahal ada jalan dan kaedah yang boleh buat benda tu aku jadikan die mudah…barula aku tau yang aku ni leh tahan degilnye…skang aku kena tanggung sorg2…sendiri… mampu ke? Klu nak ikutkan mmg aku tak mampu,sbb aku ni manusia biasa,tp hikmah dari apa yg terjadi, aku baru sedar yang aku ni hamba Allah,die yang ciptakan aku,so,bila dah camni, aku pon mintakla bantuan dari Nya, walaupun asalnya aku tak nampak dia tolong aku,tapi bila aku baca komen sorg user ni,baru aku faham, Allah takkan bagi apa yang kita nak,tapi dia akan bagi apa yang kita perlukan, Alhamdulillah.. tapi aku harap doa aku makbullah…takde apa yang lebih berharga untuk aku didunia ni melainkan apa yang aku hilang sekarang.

kepada pembaca ni,sapa pon anda, saya minta maaf kalau saya ada wat salah…

Wassalam…

(Visited 7 times, 4,595,146)

Ada apa dengan Bersih 3.0 ni?

Ada apa dengan Bersih 3.0 ni? tengok banyak blog dok cerita pasal benda ni.. ada yang join skali. ada yg share gambar, ada yang share video, ada yang bagi pendapat pasal bersih 3.0 ni.

bersih 3.0

Semalam, sorang kawan mintak tolong saya untuk menyiapkan blog atau portal untuk visitkualalangat.com yang akan dilancarkan mungkin esok atau lusa sempena bulan melawat kuala langat, mei ni. bincang2 lebih kurang sejam lebih, then dia tanya pendapat saya pasal bersih. 1 je saya cakap kat semua orang yang tanya saya, apa yang buat saya tak suka pasal bersih, sebab tahun lepas, pakcik saya tak dapat datang ke majlis perkahwinan saya sbb dia stuck dalam jam masa perhimpunan bersih tu.Then dia tanya, apa yang diperjuangkan oleh bersih ape semua ni macam mana? apa pendapat saya? Owh… kalau bab yang tu saya tak amik port sangat pon… sbb saya tak berapa nak follow ngan politik, tak berapa minat. Banyak lagi perkara n tempat yang boleh saya gunakan untuk mengusutkan kepala daripada nak kusutkan kepala ngan propaganda, cerita panas politik Malaysia nih.

Then sorang lagi dok chating ngan saya pasal bersih, dia tanya saya, saya jawab dengan jawapan yang lebih kurang sama gak. Then oleh kerana yang bertanya kali ni seorang blogger dan suami kepada blogger juga, so dia cakap sebagai blogger, saya kenalah amek tau n share pasal berita terkini. Well… pada saya, apa yang dia cakap tu memang betul, sebab tu akan menaikkan traffik blog, tapi pada saya, tak semestinya kena share pasal politik je. Pasal kenaikkan harga minyak, pasal kenaikkan harga barang, pasal konsep 1Malaysia ape semua tu je… antara berita terkini yang saya share, pasal Marco simoncelli, pasal Steve Jobs, adelah naikkan sikit peratus traffik blog saya.

 


 

Tapi tu tak kekal lama… so far, entri yang membuatkan traffik blog saya menceceah 60 ribu UV(Unique Visitor) sehari adalah traffik R&R seremban. yang buatkan sampai bandwith saya habis, sampai saya terpaksa bertukar ke VPS.

Ape sebab saya tak suka share berita yang orang lain banyak share, antara sebabnya, nanti friend facebook saya jadi bosan bila bukak home dia, semua dok cerita benda yang sama, saya pon bosan bila bukak home, semua cerita pasal benda yang sama. Lagi satu, saya punya perangai ni agak pelik sikit. saya tak suka apa yang orang ramai suka… contohnya, team bola sepak Mancehster United, saya tak suka team Manchester United, bukanlah sampai tahap benci, just, kurang berminat, sebabnya ramai sangat orang minat, tu je… cam tak ekslusif je… hahaha… tapi orang akan lebih menyirap bila tanya “abes klu ko tak minat MU, ko minat ape?” ngan selamba saya jawab “Johor FC” sambil gelak. hahaha… saya tak minat mana2 pon… klu bab bola ni, wife saya yang minat, saya ni kaki bangku, minat tengok pon takde.

Antara sebab kenapa saya tak suka politik, sebab saya agak hebat dalam berdebat, bila saya nak berdebat, saya akan pastikan saya akan menang. Saya akan menang sebab saya pandai menghuraikan hujah sampai pihak lawan akan pening dengan hujah tu. Tapi apa guna saya nak berdebat kalau saya tak tahu pihak yang saya wakili tu betul2 baik atau tak baik? so mencegah lebih baik dari mengubati. Dan salah satu sebab lain, sebab politik yang telah memutuskan persahabatan saya dengan sorg kawan. Macam mana boleh jadi macam tu? biarlah rahsia.

Pada saya, dari saya dok sibukkan diri nak buat entri pasal bersih 3.0 ni, baik saya makan buah mangga yang wife saya dah potong tu… hehehe…

(Visited 21 times, 4,595,146)

pelik… segmen ape nih? pelik..pelik

memang pelik,aku tak faham sbnarnye…serius, tapi xpelah…aku join jelah segmen yang si azrijohan nih anjurkan. aku tak faham nak buat ape sebenarnye,tapi die soh korg keep on smiling, xpe,jgn risau, xbaunye mulut tu kalau setakat senyum je, lagipon bau mulut org yg berpuasa tu lebih harum dpd kasturi disisi Allah s.w.t. senyum je cam si azrijohan nih…

kalau berkenan nak join, klik kat gamba kelip2 cam lampu kelip2 raye tuh… ok? korg nmpk x ape yg perlu buat utk segmen nih? cam xde benda nak kena buat je kan? hahaha… tu la cakap, segmen ape nih?

Hasil carian :

(Visited 22 times, 4,595,146)

Ada apa dengan Twitter?

Sesiape yang follow aku,mungkin akan perasan yang sejak kebelakangan ni aku rajin gile tweet, aku da jarang berinteraksi ngan fb dah sekarang ni, antara sebabnye… byk sgt notofication yang entah ape-ape ntah,yang takde kena mengena ngan aku pon kua gak notification.

Dulu aku connect gak fb aku ngan handfon,maksudnye tulis status gune text messaging, tapi masalahnye bile connect ni, kadang2 org komen status ntah bile zaman punye pon die anta kat sms, bile aku baca sms yang dianta,aku blur, org ni komen status aku yang mana 1 nih? pastu bile org share link,org laen komen,aku tak tengok lagi, lagi aku blur… last2 aku stopkan sms ngan fb.

Tapi sejak tahun lepas, lpas join churp2, aku mula ckit2 berjinak2 ngan twitter, walaupun sebenarnye ada dah create twitter ni sejak 15 febuari 2009,korang leh check tarikh korg start register twitter kat tweetstartdate.

Makin lama makin kerap lak aku bertwitter, aku check graf kat klout menunjukkan peningkatan sikit demi sikit. Continue reading

(Visited 14 times, 4,595,146)