Segmen Adzriel AB : Nama pilihanku

Setelah sekian lama aku tak join segmen, hari ni aku nak join segmen yang dibuat oleh kak liza. segmennye mudah… camni syarat2 nye…

1) Mestilah nak kena ada blog/website.
2) Tajuk segmen : “Segmen Adzriel AB : Nama pilihanku
3) Letak gambar header blog ni dalam entry
4) Entry siap, letak link dalam komen entry aku ni.

ok, berpandukan pada 2 orang yang dah join segmen ni iaitu sitiebby dan Eyrique Ettiqazz.  ,aku pon buat gak… Continue reading

(Visited 31 times, 4,595,029)

kenangan…

korg pernah dgr lagu ni? Dayang Ku Intan & Jay Jay – Kita Insan Biasa… aku xtau la budak-budak skarang tau ke x,tapi sape2 yg sebaya aku atau lebih tua mesti tau lagi ni… top gak la lagu ni kan? aku td tengah pilih lagu nk masukkan dalam memori kad,nk letak balik dalam kereta, memori kad tu aku guna masa ada job baru nih… so skang nk masukkan balik la… tengah dok pilih2, ternampak la lagu ni… terus teringat kat seseorang… sorg gadis dan kemudian jd wanita yg pnh hidup ngan aku, kitorg pnh nyanyi lagu ni(melalak sbnrnye) ms naek motor otw balik ke kluang, n tiap2 kali aku lalu tempat tu kat highway,aku mesti teringat kat die, wlaupn die da kawen,n bakal jd mak lagi skali ngan suami baru die,n aku pon da ada gf skang, aku xkn pnh lupekn die,syg tu tetap akan ade wlaupun secubit kat dlm ati aku nih… tambah2,ngan die dulu,2 hero dah kami “publish”, muhammad andi haikal dan muhammad andi hazim, sampai la beberapa generasi akan datang, tu la bukti kasih syg aku… aah…da mule masuk mode jiwang+sentimental+tacink dan sbgnye dah… ok… jom same2 nyanyi lagu nih…

Continue reading

(Visited 21 times, 4,595,029)

Sabah oooo… sabah…

Korg tau ni bendera negeri mana?

klu xtau… mmg buta sejarah (kate Ali Mamak dlm lagu Ape nk jadi…)

Ni bendera negeri sabah…tau??

Satu-satunya negeri yang aku xpnh jejak kan kaki… menginap jauh sekali…

semua negeri kat Malaysia ni aku da pernah pergi…

Sarawak – dari 12.9.1984 sampai tahun 1988

Selangor – 1988 sampai 1994, pastu 2004 sampai sekarang…

Kuala Lumpur – 1994 sampai 1998, pastu 2002 sampai 2004

Johor – family aku pindah dr KL ke johor tahun 1998 sampai sekarang…

Pahang – Julai 2005 sampai Jun 2007

negeri – negeri laen tu pergi kejap2 jela…

FYI… Aku lahir kat Sarawak… hehehehe…

ok… berbalik kepada topik… teringin nak g Sabah…

byk wei tempat nak g… huhu.. KK, Tawau… tp ntah bile nk g…

tggu honeymoon kot…

tp klu jd… nih… Continue reading

Hasil carian :

(Visited 31 times, 4,595,029)