touch n go punye cerita… korg tau?

Bnd ni dah lame aku tau, dan aku rasa cam tak perlu aku nk publish bnd ni kat blog,tapi lepas aku bgtau kat membe aku soh topap je touch n go kat ic n die jwb “boleh e?”aku rs cam, ape salahnye aku share kan? sbb byk je bnd2 yg asalnye aku rase remeh, tapi bile aku share, ramai rupenye yang tak tau. cam entri pasal cermin blind spot tu.

cube korg tgk kat belakang mykad korg tu,ade tak tulis touch n go camni.

touch n go

ni bukan ic aku, ni contoh je… so xyah la klik kat gamba ni

 

aku dulu pon penah tengok bnd ni,tapi aku tak penah pon topup touch n go kat mykad ni, sampai la satu kejadian, aku g amek sepupu aku, lpas amek tu,aku singgah kat petronas kat damansara damai, topap la kad touch n go(bukan yg kat mykad) kat mesin ATM maybank sebanyak RM100,sebab masa tu aku nak balik johor, dekat2 ngan mesin tu adela rack jual sunglass, lpas topup touch n go tu, aku tak masukkan dlm wallet kad tu, aku pegang, sambil tu aku belek2, berkenan, aku pon g bayar sunglass tu. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 1,662 times, 4,595,034)

for sadness and pain

smlm,akhirnye..dpt gak aku beli cd nih… ni cd lagu namenye… bukan cd tuuuut… atau cd software atau cd cetak rompak… ni cd original… cd ni aku beli dr pemain gitar bass kumpulan ni… ni cd EP… kumpulan for sadness and pain

aku beli bukan kerana bassis nye membe aku semata2,tp aku beli atas byk sbb,anta sbb utama,sbb diorg ni band indie… maksudnye band indipendant…

maksudnye…band indi ni,diorg ni segala ape diorg wat sndr… dr segi cr kewangan,rekod lagu,hasilkn cd,promotion… diorg ni sllnye xde terikat ngan mana2 recording company… genre lagu lak? mcm2 jenis… ikut suke diorg… tp org sllnye slh anggap antara band indie ngan muzik indie…

ada beza tau… band indie…cam yg aku ckp td ar…

muzik indie lak(indie= indipendant,bukan hindi k?)… isi lagu nye… pendekatan atau lirik2 nye… muziknye…camne nk ckp ek? tp tu pandangan aku,xsangka lak membe aku ni die tekejut sbb aku reti bezakan antara band indie ngan muzik indie, sbb die tgk cam aku ni kurang aktif dlm dunia muzik…die ckp,kbnykn org ingat same… aku ckp la…pd pandangan aku laen,sbb ade gak band yg xberapa indie,tp muzik die indie… contohnye… mmm… aku xberani ar nk tulis sape…kang silap kan,disamannye pulak…

tp ade 1 band ni,diorg ni aku rs da kaye,tp sll xcukup duit, ade 1 lagu die ni… menusuk gak ar kpd yg terasa… diorg bukan menghasut, tp cam mencabar org2 tertentu n menyedarkn org2 tertentu… best ar…

anyway, g la kat page fb for sadness and pain / fsap ni,like n support la band2 indie ni,sbb diorg ni wat sbb diorg cintakan muzik,bukan wat krn nk glamour atau nk cr duit semata2… diorg keje kras utk ape yg aku beli ni… serius… aku sndr tgk camne membe aku ni korbankan duit minyak ,mase,duit utk wat recording nih… wat mcm2 utk hasilkn bnd ni… aku bayar 10 ringgit tu bukan utk cd tu semata2,tp aku bg die secebis penghargaan atas usaha2 diorg nih…

Hasil carian :

(Visited 7 times, 4,595,034)