8 Akuarium cantik dan unik

Biasa kita tengok akuarium dalam bentuk empat segi je kan? kadang-kadang je jumpa yang bulat, semua lebih kurang sama je. Saiz je yang berbeza… kat sini ada beberapa akuarium yang cantik dan unik ada yang boleh buat sendiri pulak tu. (sumber)

Bentuk geometri berulang akuarium Infinity membentuk satu visual metafora kepada kehidupan ikan di dalamnya. Kraftangan dari potongan kaca ni berkonsepkan pasu dan ianya memjimatkan masa dan ruang

Infinity Aquarium

Akuarium meja kopi

Cara membuatnya ada di Instructables  [link]

Coffee Table Aquarium

Sofa Aquarium

Harganya memang tak ingat punya mahal untuk sebuah sofa, $12000, harga malaysia? haha… baik beli kereta. [link]

Sofa Aquarium

R2-D2 Aquarium

Di ilhamkan dari robot terkenal di galaksi ini, R2-D2 ini menyimpan 1 3/4 gallon air akuarium di ruang tengahnya [link]

R2-D2 Aquarium

Bus Stop Aquarium

“AqurioMania” rekacipta asal dari brazil. [link]

Bus Stop Aquarium

Bathroom Sink Aquarium

Moody Aquarium Sink menceriakan mood korang bila melakukan rutin harian macam mencuci tangan dan memberus gigi dan akan membuatkan korang duduk dalam tandas/bilik mandi lebih lama haha. [link]

Bathroom Sink Aquarium

Old TV Aquarium

Ada tv crt lama? nak buang saya, tak buang semak? jadikan akuarium macam ni.. haha. [link]

Old TV Aquarium

Telephone Booth Aquarium

Benedetto Bufalino and Benoit Deseille telah berjaya menukarkan public phone kepada akuarium, errr… nak cari apa nak buat aquarium ek? haha. [link]

Telephone Booth Aquarium

ada idea untuk buat jugak?haha..

Hasil carian :

(Visited 187 times, 4,597,465)