Adsense untuk blog bahasa melayu ?

Semalam saya masuk ke satu group Geng Informasi teknologi, tengok ada sorang tu tanya, macam mana nak buat duit dengan blog… well..   macam yang saya nyatakan dalam entri buat duit online dengan mudah, bukan mudah nak buat duit… tapi tak semestinya tak boleh buat duit dengan blog atau buat duit secara online. Banyak caranya… tapi hari ni saya nak share 1 dulu… iaitu google adsense.

tapi mesti ada yang cakap macam brother ni.

iklan adsense

dulu saya pon cam diorang gak… saya dah ada akaun adsense ni kalau tak salah sejak dari 2009 lagi… tapi takde earning sangat sebab semua web/blog milik saya dalam bahasa melayu, dulu kalau letak adsense dalam web bahasa melayu, keluarlah iklan khidmat masyarakat so kalau dah itu yang keluar, ape benda orang nak klik kan? so saya dah tak gunakan adsense sejak itu… macam2 syarikat iklan saya guna.. tapi susah sangat nk dapat pendapat, so kekal balik lah dengan nuffnang,tapi… dah dekat setahun, earning bertambah lebih kurang 5 ke 10 ringgit je… camne saya nk cover kos hosting dan domain saya? kan?

domain murah

(Visited 140,877 times, 4,598,611)

ok, benda ni saya tau bila saya contact dengan huzaifah, author blog melayukini pasal adsfactor, berbalas-balas emel dengan dia, terbukak lah pasal adsense, saya pon tanya dengan dia, bukan adsense untuk web Bahasa Inggeris aje ke? dia kata, amek kod dari friend connect, tapi pastikan kita dah create akaun adsense dulu… baru amek kod dari adsense tu… macam mana nk ambek, ok… ikut step ni…

1. bukak google friend connect korang.

friend connect

2. klik pada Enchance your ads

google adsense

akan nampak paparan macam ni.

lepas korang dah link kan akaun adsense korang,

3. pilih jenis adsense unit yang korang nak macam yang dipaparkan pada kotak nombor 2 tu.

adsense unit

saya selalunya guna size 336×280 untuk iklan dalam content/post/ entri saya.

4. tekan generate code.

generate code

paste lah kat mana yang korang rasa sesuai… so korang akan nampak iklan macam ni…

iklan blog

mudah kan? kan? Cara buat duit dengan adsense

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,574 times, 4,598,611)
(Visited 69 times, 4,598,611)