Selamat datang 2015, selamat tinggal 2014

Selamat datang 2015, selamat tinggal 2014

Saya nak mengucapkan Selamat datang 2015, selamat tinggal 2014 dengan harapan tahun 2015 ni kehidupan saya dan orang disekeliling saya akan jauh lebih baik dari 2014 yang penuh suka dan duka (banyak duka dari suka sebenarnya)

Selamat datang 2015, selamat tinggal 2014

Gambar kat atas ni saya buat sempena entri Selamat datang 2015, selamat tinggal 2014 ni, satu hari jugaklah nak buat 3d yang simple ni, nampak macam senang. Tapi tak semudah itu sebab saya belajar sendiri je buat 3d guna photoshop.

domain murah

(Visited 140,857 times, 4,595,146)

Tapi susah tak beerti mustahil, sanggup ke tak sanggup je. Update entri ni adalah perkara yang saya buat sambil saya menyiapkan ebook pertama saya.

Itu pun satu perkara yang susah jugak, patutlah sangat tak banyak orang sanggup buat ebook macam yang saya buat ni. Target nak siapkan menjelang krismas hari tu tak tercapai kerana saya sangat pentingkan isi kandungan ebook ni

Tambah-tambah yang sangat detail macam isi kandungan ebook saya ni. ebook apa? yang tu kenalah rajin singgah ke blog saya ni.

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,552 times, 4,595,146)

Apa yang pasti, ebook ni akan banyak membantu ramai orang, terutama orang yang menggunakan komputer dan internet khususnya untuk berniaga atau memaparkan sesuatu.

Antara target orang yang bakal mendapatkan ebook saya ni seperti blogger, mereka yang buat pemasaran internet, peniaga online dan offline, penulis buku, tak kira penulis buku fizikal atau ebook, dan ramai lagi.

Selain dari ebook, dalam pada masa yang sama, saya tengah siapkan blog-blog yang lain.

Dan projek besar yang saya nak siapkan dalam masa terdekat adalah forum jana wang. Forum tu dah dibuka, tapi terlalu banyak nak di tambah baik. terutama sekali nak mencari calon moderator… klu sape nak jawatan tu sila bagitahu saya

forum jana wang

 

Kalau siapa yang ada buat bisnes atau perkhidmatan apa-apa sekali pun, saya jemput masuk ke forum jana wang tu, daftarkan diri, kenalkan diri di kategori yang sesuai dengan korang.

Kalau kategori korang tak ada, korang boleh kenalkan diri di ruangan salam perkenalan, dan gunakan contoh format perkenalkan diri untuk memperkenalkan diri.

Forum janawang ni disasarkan untuk semua jenis perniagaan di malaysia, target saya satu hari nanti, semua peniaga dan usahawan, khususnya bumiputera boleh berkongsi maklumat perniagaan antara satu sama lain.

Dan paling penting sekali, dapat membantu menaikkan perniagaan antara satu sama lain, jadi satu hari, tak hairan kalau orang boleh hantar laptop rosak ke kedai tayar, sebab tokei kedai tayar ada rangkaian perniagaan, dan dia boleh tolong pelanggan dia hantarkan laptop rosak tu ke kedai kawan-kawan dia.

Semoga 2015 akan jadi tahun yang lebih baik dari 2014.

Hasil carian :

(Visited 91 times, 4,595,146)

Penyumbang trafik terbanyak 2014

Penyumbang trafik terbanyak 2014

Oleh kerana hajat saya untuk buat bloglist berkategori nampaknya macam suam-suam ketiak je, maka saya mendapat idea pada hari krismas hari tu, saya nak menyenaraikan blog2 penyumbang trafik terbanyak 2014 kepada blog saya ni.

Sebagai tanda menghargai mereka yang sengaja atau tak segaja menghantarkan link balik kepada saya, saya akan buat 1 widget bloglist blog-blog yang masih hidup yang telah menjadi penyumbang trafik terbanyak 2014.

Ini saya akan merujuk dari plugin jetpack site stats yang menarik data dari wordpress.com.

penyumbang trafik terbanyak 2014

 

Sehingga semalam (25/12/2014), ni lah 10 blog-blog yang banyak memberikan trafik kepada saya, selain dari search engine dan ping agregator.

faridahyaacob.blogspot.com

melvister.com

wavemerah.blogspot.com

kopilekat.com

kinidandulu.blogspot.com

www.pendekarberkuda.org

kakiblog.info

www.blogammar.com

ohpilihanku.blogspot.com

kinderbuenogulz.blogspot.com

terima kasih banyak-banyaklah kepada mereka yang sudi menghantar trafik ke blog saya yang tak seberapa ni.

Maka saya akan masukkan 10 blog yang banyak bagi trafik ke blog saya ni. senarai kat atas ni mungkin akan berubah sikit kalau ada blog lain yang last-last minit banyak pulak bagi trafik kepada saya.

Senarai blog yang banyak bagi trafik kepada saya sepanjang 2014 ni akan  berada di dalam bloglist saya selama setahun.

Selain dari senarai blog yang banyak bagi trafik ni, saya akan setkan ruangan top Commentor (Paling ramah) ni.

top commentor

Dari setiap 2 minggu kepada setiap sebulan bermula januari 2015. Dan kalau saya sempat, saya akan senaraikan orang yang paling rajin komen (tempat pertama) setiap bulan.

Dan juga, terima kasih juga diucapkan kepada mereka ni, terutama sekali blogger lelaki, walaupun kami ni baru je mula rapat di dunia blogger, tapi kat blog ni, dialah yang paling kerap datang komen.

Dan mereka ni lah juga yang membantu saya menaikkan ranking alexa saya dari hampir 3 juta lebih ke 600 ribu lebih

ranking alexa 2 bulan

Tak lupa juga terima kasih kepada pembaca pasif blog saya ni, pastinya korang semualah penyumbang trafik utama blog ni. Kalau korang tak search kat enjin carian, tak jumpa blog ni, tak adalah trafik ke blog ni. terima kasih sekali lagi.

Akhir kata, semoga tahun 2015, kehidupan kita makin bagus berbanding sekarang

Hasil carian :

(Visited 59 times, 4,595,146)