streamyx atau broadband?

Nak pakai streamyx atau broadband ek? Soalan ni selalunya timbul bile dh mula tinggal sendiri atau pindah rumah baru, atau baru start keje, dah mula menyewa sorang2, atau baru pindah rumah sebab kawin hehe.

Ade jugakla yang tanya benda ni kat saya… jawapan saya macam ni “ikut ko la… ikut penggunaan ko” tula jawapan common yang biasa saya bagi… sebab saya tak tahu penggunaan diorang macam mana…

streamyx-vs-broadband

Sebab saya tinggal kat banting, kat sini unifi belum ada lagi (rasanyalah), jadi pilihan yang ada adalah streamyx atau broadband.. wlaupun streamyx tu sendiri pun broadband jugak kan? tapi mentaliti kebanyakkan orang kalau dikatakan broadband tu menatang usb yang cucuk kap laptop tu… tapi sekarang, maxis, p1 dan beberapa telco lain dah ada sediakan device yang tak perlu cucuk dekat pc atau laptop dah…

Ok, berbalik kepada tajuk nak pilih streamyx atau broadband ni kan… Saya tak tau la nak citer camne… tapi saya pilih untuk pakai streamyx… antara sebabnya.. sebab takde had kouta… so takyah nak segan2 nak layan youtube 24 jam sehari… Lebih stabil… tu 2 sebab utama kenapa saya pilih streamyx. sebab saya dah pernah pakai beberapa jenis broadband, antara yang susahnya bila pakai broadband ni, saya banyak kali hampir2 menghacurkan usb port saya hehehe… Talian tak stabil… hari ni cantikla HSDPA, esoknye tetibe je boleh jadi edge.. EDGE??? What The Fish? kalau pakai pc atau laptop, line EDGE, bile tahun nak siap loading page? choooiiii… bile telefon helpdesk, dia suruh buat macam2 last2 xjadi ape… huh…

domain murah

(Visited 140,867 times, 4,597,465)

Torrent adalah salah satu sebab kenapa saya pilih streamyx.. sebab dengan streamyx saya boleh guna torrent… wlaupun saya saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaangat jarang guna torrent, tapi ada masa tertentu saya sangat sangat sangat sangat perlu guna torrent, jadi… streamyxla jawapannya…

Tapi… bagaimanapun.. Saya guna tunetalk pada fon/tablet=galaxy note saya… sebab.. pakej internet yang ditawarkan berbaloi2.. 1gb sebulan hanya RM38.

Apa yang saya nak nyatakan kat sini… pilihan antara streamyx atau broadband tu bergantung pada korang sendiri…  kalau korang jenis selalu online kat rumah atau kaki download atau kaki youtube… saya recomend guna streamyxla…

kalau korang jenis selalu kesana sini, dan tempat2 yang korang selalu travel tu lak jenis ade je line utk telco broadband korang tu… ape salahnye kan?

wlaupun streamyx tu.. harganya lebih mahal jika nak dibandingkan dengan speed yang diberikan, tapi saya takyah nak risaukan pasal kouta…

so… tepukla ape yang patut ahahaha

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,566 times, 4,597,465)

Hasil carian :

(Visited 133 times, 4,597,465)

3 thoughts on “streamyx atau broadband?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge