Alongxp.com

ari tu aku bace metro, ade la tunjuk harga iPad2dari 1499 ke 2499, sebagai penggila gadget,nak gak aku beli… Tapi bile fikir dari sudut rasionalnye…cam aku xperlu kot,cam netbook lbh murah n rasional,kalau kena curik pon, jumlah kerugian kurang ckit, smartphone lebih rasional, cam skrg aku guna n900,kalau aku ada idea, aku draft kat sini dulu, kat wordpress for nokia.

ok la…tapi skang ni da mula terasa perlukan blackberry, tapi aku tak tau ape2 psl blackberry, ade sape2 boleh tolong citer? bg link ke, komen ke, komen panjang2 pon xpe…tadahal punye…

Categories: I.T, kongsi kat sume

52 Responses so far.

  1. lovelymumy says:

    abg long, sue aritu ingat ipad would solve my mobile prob jugak. benda tu bagus tak dinafikan untuk sue buat kerja tapi makin lama makin malas nak guna sbb selalu berebut ngan Diya. sue guna Evernote application and install dlm semua my gadgets, ipad, laptop n blackberry. sue tulis anything i want n snyc. then boleh fetch the same thing from my ipad, laptop or blackberry senang giler. abg long google evernote n read about it. even kalau abg takder komputer pun u can go cc n bukak evernote from a public komputer just mcm kita bukak email lah. so sue takder dah copy n paste lagi. senang. sue ader blog pasal ipad, evernote jugak aritu maybe abg boleh baca kat my blog nanti bebila senang. kalau abg rasa nak beli blackberry sue recommend 100%!! very good n stable. sue sometimes pun draft my ideas dlm memo jerk n email balik to myself n from there sue siapkan idea tadi tu. kalau ngan blackberry mmg senang giler nak email just like sms boleh dwld attachment n so on.. cepat n senang, sue sometimes email my blog posting jugak hihi.. selain dr tu BBM is amazing boleh borak or contact ur frens 24 jam n jimat bill. my fone bill drop like more that 60% sejak pakai blackberry, YM stable, messenger stable, FB, twitter sume senang now everyone can reach me. memula dulu sue guna blackberry curve n very good but now sue pakai Torch and SUPERB! boleh surf with bigger screen, youtube mmg syiok and i love the touch screen, even nak read blog pun dia auto mobile view tak payah zoom sana sini. lagi lah skang sue kurang pakai ipad tu coz wats da purpose? semua sue boleh buat guna my fone.. but bila sue nak buat kerja berat sikit sue amik ipad lah and mesti guna laptop kalau buat kerja2 berat. tablets or fones bagus untuk bergerak, n kerja ringan.

    harap explanation sue will give u some idea lah.. anything u always know where to find me hehe..

    • alongxp says:

      @lovelymumy, huwallawei… best gile…jimat bil e?bagus nih… nak tanye ckit, cam twitter ape sume tu,bile ade org tag atau mention atau notification,die automatik appear supaya kite alert atau kite kena bukak n check br tau? kalau emel masuk,die akan masuk cam sms gak ke atau kite kena bukak inbox br tau ade emel br?

      • Yanfie says:

        @alongxp, Hye Bro, saja jelah nak nyebok komen2 kat cni memandgkan saya pengguna BB, saja jelah nak share ngan Bro. Saya dah lama pakai BB Torch! Terbaikkkk…. Lgpun saya mmg amik pakej BBM & BIS, so anytime & anywhere boleh on9.

        Kalau untuk twitter/FB/Myspace/etc. semua notification automatic akan appear stiap kali ada org tag @ komen. Masuk macam SMS lah. So, x perlu nak bukak, baru taw. Selain untuk Sosial, saya gak byk guna utk keje, macam push mail, email yahoo/gmail/hotmail/emel opis pun leh terus masuk BB.

        Banyaklah aplikasi best klu pakai BB ni…harga pun susah nak turun kat pasaran, x macam model hp2 lain ^_____^

  2. mak lagenda says:

    mak pun dah lamaaaa nak BB ni, 1 menda pun tatau psl BB ni. Ekekeke

  3. dian says:

    nda mampu maw beli gadget mahal2.. ehehehe..
    kalu mampu pn, hurmm~ nda guna jua..
    pakai arr BB.. asanya ramai yg on9 guna BB kan..

  4. lalink7 says:

    ade duit..sume benda boleh beli..huhuhuu..beli jgn xbeli..huhuhuhu

  5. miss b says:

    mak oi.

    i tulis belog pakai pc opis je.

    ehehehhehe

  6. adah says:

    huhu..pasal bb..member aku ade pakai, tp die kater kena bayar gak bulan2…

  7. adah says:

    hahaha..pe slhnya pnggil bro..rse jiwa lelaki sikit…hahaha…

    hahaha…sume org tahu kan…hahahah…ape daaaa…

  8. NUR says:

    bb ni ok rasanye cz adik nur pun pakai bb nie… cam ok jer hehehe… nur pakai hp murah je so tak la tahu sgt pasal bb nie… tapi ramai kawan pakai kate best

  9. saya masih noob pasal blackberry walaupun menggunakannya ! haha. hanya utk check email dari kerja je~~ ;D

  10. muse says:

    hmmmm bb memang terbaek kalau kategori smartphone. Gua nasihat kalau nak tangkap tunggu model bold 9900 bakal keluar tak lama lagi. Skrin besar OS 7 , memory 8gb, memang tebaek gadget ni semua peminat BB tggu kemunculannya. Anyway pakai bb mmg email terbaek ler sbb push email kan. Tapi gua tk pernah blog pki bb gua sebab telco kat negara kita ni lembab nak mampos. Tapi takrif mahal giler jangan terpedaya sangat dengan iklan yg pakai internet sehari RM2 or RM5 tu semua hampeh. Anyway gua ada website baru pasal BB nanti kalau ada masa boleh singgah k. http://musegadget.blogspot.com

  11. ataicha says:

    kalau pilih nak guna BB.. ataicha rasa mmg bagus dan terbaik..
    jimat tu sebab kita banyak guna app untuk comunicate ngan orang lain…
    cth WhatApps yg boleh kita comunicate ngan user BB, iphone dan android..

    call plak ada app tertentu yg leh kita cakap free.. cuma kalau kawan2 kita x pakai semua ni.. rate dia sama gak.. :p

  12. raihana al-hana says:

    rsenye mnat lg xperia or sony satio. kamera bb tak bpe cntik. kamera satio cntik. 12.1 megapixel. tak perlu beli kamera. hihihi

  13. lyn says:

    blekberi… pic xsmat :D

  14. lina says:

    alah.. kalau fon mcm ni, baik jgn beli awal2.. nnty lama2 dia jatuh la harga tuh.. lagi pun.. mcm membazir je

  15. fad says:

    erm.. pada saya bb ni.. erm..no komen la..haha
    xtau ape2 pon pasal bb..

  16. kopi says:

    YOOOOOOO AKU KEMBALI…. bro aku hanya ada satu info fasal Blacberry…… bebolaa blckberry cepat rosak… (ni kawan aku habaq) tapi yang paling conferm.. aku tak penah makan buah yang bergelar blackberry…. ko penah rase? wahaha

  17. Hanis Azla says:

    akak pun takde BB… so takleh nak citer.. tp skrg asyik dok kerjakan HTC en.asben aje. he.he..

  18. Solehah says:

    Blogging guna smartphone ada batasnya. tak best macam pakai laptop/comp la. kalau nak tulis entry pendek-pendek tu ok la. kalau nak buat entry melukis2 ke, lebih2 kretif ke tak syok smart phone.kelebihan bb ni kalau yang nak email sync masuk dlm bb. untuk orang yang beremel2 tu syok la.hehe..tu ja tau..tengok bb husband ja pun, tak penah guna..

  19. shark says:

    better bb dari ipad..
    sbb bb kcik sket.
    kalu along dh jadi artis/feymes br leh upgrade ipad:)

  20. teringin juga nak pakai BB ni.. tapi belum mampu la..

  21. eyna azmi says:

    Eyna pakai BB so far best la. Kalau buka blog via bb pun boleh gak.Nak check email semua di hujung jari Tapi screen dia kecik je la. Dan yg paling best amik pakej Maxis prepaid BIS .RM 20 jek sebulan .murah dan berbaloi baloi.

    Along – eyna tak de la gambar en Karim tu .huhu

  22. bb mmg ok terbaik..mcm2 app ade..kalo hilang atau kena curi pun boleh locate balik ataupun kita nak hapuskan data tak nak bg pencuri salah guna pun boleh dengan menggunakan BlackBerry Protect software baru yg RIM keluarkan..
    ape pun ingat jangan ambik AP set ok…

  23. aishah says:

    tgh timbang2 nk pakai blackberry dr tahun lepas jgk…hehe…duk tumpang2 bace komen along…rase nk g kedai beli blackberry skrng jgk…ehehe…mcm besh jew…mcm superb besh…sbb sy pon plan nk beli ipad2 sbb fikir senang nk online bile outstation…xyah bwk laptop berat2…hurm…

  24. [...] to suliana sbb byk bg info psl Blackberry) kire tak sia2 aku wat entri psl blackberry ari [...]

Leave a Reply


*

CommentLuv badge

Top rated

Featured Video

Popular stories

sila share : berhati2...

Posted on Jun - 27 - 2011

120 Comments

gile…nuffnang ni pehal?

Posted on Apr - 18 - 2011

71 Comments

alongxp.com dah datang!!!

Posted on May - 31 - 2011

67 Comments

entri kongsi idea

Posted on Mar - 15 - 2011

61 Comments

kesederhanaan…

Posted on Apr - 23 - 2011

58 Comments

Sponsors

  • Cheap reliable web hosting from WebHostingHub.com.
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.
  • Follow me plz ;)

  • Archives