Skrin samsung galaxy note tak lock

Rasenye dekat seminggu atau seminggu lebih aku hadapi masalah skrin samsung galaxy note tak lock ni… Tak tau mcm mana dlm mggu lpas, aku perasan la skrin samsung galaxy note aku tu cam tak lock… selalunya bila skrin tu dah padam dia akan lock sendiri.. tapi mase tu wlaupn dh padam, die tak lock… tekan button power tepi tu, skrin jadi gelap.. ingatkan lock… tapi die tak lock. Check kat setting sume cam ok je… tapi tak lock gak…

lock problem

Lg 1 masalah die… selalunya bile tekan butang power lama2 die akan klua box tanya kite nk shutdown ke nk restart ke ape tapi ni xde… die trus je shutdown. Arrrggghhh… pening pale…

Buat restore factory setting, same gak… masuk recovery mode… wipe data,same gak. Masukkan balik rom samsung galaxy note gun odin.. same gak… punyela payah… Hasil google an… jumpe step die soh edit fail keystr… die soh install root explorer… dh install… cari folder /efs… jumpe… tapi dalam tu kosong… google lagi… rupenye nk kena root dulu.. berhari2 carik jalan nk rootkan fon tu tak berjaya… lepas satu tutorial macam mana nk root enfon… satu yg lain aku cube… gagal… jumpe 1 video ni… tapi fail yang die bagi tu tak boleh diinstall kat fon galaxy note aku.. carik lagi… akhirnye berjaya…

Aku post kat blog ni bukanla nk tunjuk aku ni hebat ke ape… sebagai rujukan untuk diri sendiri gak pada masa akan datang… sbb sblm ni penah install costume rom untuk samsung galaxy note ni.. pastu rasa tak best,carik stock rom jelly bean untuk galaxy note tapi ada masalah.. dapat setle… tapi trus lupe camne nk buat.. tu sbb post ni… supaya lain kali klu kena masalah yg sama, blh rujuk balik…

Ok… skarang ni benda pertama nak buat kena root dulu telefon ni.. kepada sesapa yang nak buat root gak, haruslah diingat, warranty akan hilang bila anda root. jadi, kalau nak buat gak… tanggang akibatnya sendiri ye…

ok, memula sekali

Install 4shared,login… search update.zip update.zip Pilih fail UPDATE-SuperSU-v1.25.zip dan download UPDATE-SuperSU-v1.25.zipsupersu downloadsupersu root

root samsung galaxy

bila keluar macam ni, tekan je close

domain murah

(Visited 140,867 times, 4,597,341)
Transfer masuk sd card, bukak aplikasi file explorer atau apa2 applikasi untuk tengok fail2 dalam telefon korang, carik folder download atau folder yg korang guna untuk save fail tadi

copy rootpilih(tick) fail UPDATE-SuperSU tadi, tekan menu untuk copy atau move fail tadi

external storagepilih folder external storang atau sd card

paste zip file

Masuk ke recovery mode : offkan fon.. tekan butang volume up.. home.. dan power… bile dh klua gamba android tu.. lepaskan butang power..

recovery mode

camnila rupe recovery mode tu

Pergi ke apply update from external storage update android Pilih UPDATE-SuperSU-v1.25.zip recovery root Kalau tengok proses die… ade tulis failed atau aborted ke tak… kalau xde tu maknanya okla tu… bile klua balik menu cam memula td… pilih reboot system now… Maka selesaila proses root galaxy note n7000 tu.

Ok… mengikut forum kat xda-developers.com tu… diorg ada bg file utk save dan pindahkan ke dalam /efs/imei/

2013-11-14 06.58.502013-11-14 07.00.08

saya berjaya download tapi bile transfer masuk dalam tu tak boleh plak… so saya tekan butang tambah.. pilih new file

lock android

dan saya buat file nama keystr

keystr lock

bukak file tu… mungkin akan keluar paparan camni…

open text file

so tekan kat open as dan pilih text file

bukak fail

pilih aplikasi mana yang sesuai… macam dalam ni saya pilih guna RB Text Editor

text editor

dan dalam file tu just taip ON dan tekan butang save…

2013-11-16 09.42.42

siap dah…tapi masa tu bila saya restart pon same gak… so saya carik ape punce masalahnye… saya cube agak file permisionnya yang tak ngam lagi… so saya cube godek2 file permisionnya… akhirnya chmod 775 gak yg membolehkan ianya menjadi… camne nak buat? pada fail keystr tu, tekan lelame sampai keluar macam ni…

permision androidpilih permissions

permission 775buat camni dan tekan ok… dah siap!!!

 

fon saya dah boleh lock dan option nak restart dan klua semula… huhu… Seronok wei bile fon berfungsi seperti biasa balik huhu

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,566 times, 4,597,341)

Hasil carian :

(Visited 355 times, 4,597,341)

One thought on “Skrin samsung galaxy note tak lock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge