Cara nak buat laptop jadi laju

Laptop akak ni lembab balik la… lepas awak usik hari tu(usik laptop dia), dah laju, ni dah slow balik dah… macam mana nak buat laptop ni jadi laju balik? So kali ni saya nak share cara nak buat laptop jadi laju. Owh ya, lupa lak nak cakap, ayat yang memula tu, yang akak tu, tu […]

Komponen asas komputer

Komponen asas komputer Selama ni saya banyak berkongsi pasal komputer dan tips-tips berkaitan komputer, tapi rasanya saya tak pernah buat satu entri pasal komponen asas komputer. Saya pernah post projek pemasangan pc baru. Tapi penerangan dalam tu pon simple sangat. Saya sangka benda ni satu benda yang semua orang mesti dah tahu. Tapi rupanya tak […]