Pusat rawatan islam Al-Qayyum

Entri hari ni lain sikit dari biasa, sesungguhnya hati korang takkan tenteram kalau baca entri ni separuh jalan. Jadi pastikan BACA SAMPAI HABIS. korang pernah dengar pasal pusat rawatan islam al-qayyyum? Pusat rawatan Alqayyum yang semakin popular ini telah beroperasi sejak 1 febuari 2011 lagi. Pusat rawatan islam Al-Qayyum ni adalah ‘Pusat Kesejahteraan Mesra-Pesakit Islamiah’ (Islamic […]

Rezeki masing-masing

Tu rezeki masing-masing… tulah ayat aku pada sorang kawan aku baru2 ni. Membincangkan beberapa perkara. Antaranya pasal sorang kawan kepada kawan dia ni, buat bisnes kecil-kecilan je asalnya, tapi jenis murah rezeki, masyuk je… dia sendiri pun tak sangka, lepas tu saja-saja try buat bisnes lain, pon menjadi… tapi dugaannya, rumah tangga tak stabil, isteri […]

Ujian Allah – sekadar renungan bersama

Dok buat air tadi, terfikir atau terlintas perkataan ujian Allah… “ ujian Allah ”, ayat yang orang selalu ungkapkan bila diri ditimpa musibah… kadang ayat ujian Allah ni di ekspresikan dalam pelbagai bentuk… ada yg diluahkan dengan kesedihan, kekesalan, ada yg guna untuk sedapkan hati. Tapi jarang orang terfikir yang kegembiraan, kesihatan, kekayaan tu pon […]

izinkan abg nikah lagi 1 boleh?

cop…korg jgn ingat aku lak yg nk nikah lagi 1, aku baru je kawen… camne nk nikah lagi 1, bekas isteri aku pon da jd isteri org, nk watpe aku nk mintak izin die lak… sebenarnya aku wat entri ni utk cammy lia,die kate die kesian n salute sorg akak ni… husband akak ni leh […]