Shopping RM1212 di Lazada Malaysia [Contest]

Shopping RM1212 di Lazada Malaysia [Contest] Virus Shopping RM1212 di Lazada Malaysia tengah tersebar kat internet, sila ambil langkah menjaga kad kredit anda, terutama jika anda suami kepada isteri yang kaki shopping online terutama di lazada, sila pastikan kad kredit anda dibawa ke mana-mana walaupun ketika ke tandas atau bilik mandi. hehehehe. Apa nerakakah yang […]

10 Bandar paling kaya di dunia

Kedudukan bandar-bandar  terkaya dan berpengaruh di dunia, berdasarkan analisis menyeluruh kecergasan ekonomi, pengaruh politik,keupayaan selidik dan taraf hidup. Walaupun terdapat beberapa bandar penting lain yang mana kaya dalam soal sumber asli mereka dan kekuhan ekonomi tetapi berikut dianggap menjadi bandar-bandar terkaya dunia dalam soal kos kehidupan. 10. Singapore – singapore Republik Singapura ialah negara pulau. 5 juta penduduk pelbagai kaum menjadikan ia sebuah negara pelbagai etnik. Ia negara bandar yang mana satu-satunya mempunyai satu jumlah kawasan 700 kilometer persegi. Mendapat tempat kesepuluh bandar raya yang paling mahal dalam dunia. Bandar kecil tetapi mempunyai satu cara hidup berbeza. Ini […]

Radio amatur tu apa?

haiyya… penat woo mau cerita… klu dari dalam blog ni,korang boleh tengok kat sini dan kat sini.. tapi aku bukanla byk sgt pon ilmu benda ni.. ok, aku share apa yang 9W2VDR kat fb… Masihkah anda ingat kejadian tanah runtuh yang berlaku di Bukit Antarabangsa beberapa tahun dahulu? Kejadian tersebut bukan sahaja menyebabkan penduduknya terperangkap akibat jalan […]

Homestay Tawau Sabah Murah

Homestay Tawau Sabah Murah Mencari homestay tawau sabah murah tapi puas hati. Itu yang terdetik dalam hati bagi golongan yang belum ada banyak duit macam saya. Secara jujurnya, saya tak banyak pengalaman menginap kat homestay sampailah abang ipar saya sewa satu homestay kat shah alam, untuk keluarga belah dia dan isteri menginap satu malam kat […]