Buat ukiran kayu – tips photoshop

Sambungan dari entri semalam, Tips photoshop buat tulisan di permukaan – sambungan , hari ni kita cuba buat ukiran kayu pada papan tanda kayu semalam. Disebabkan kita dah melalui proses yang agak panjang kat entri Tips photoshop buat tulisan dipermukaan semalam, jadi kita dah ada bahan untuk di bentukkan sahaja. Masih lagi menggunakan benda-benda semalam, kalau anda nak […]

Menulis jurnal harian

Menulis jurnal harian Menulis jurnal harian dah menjadi satu kewajipan sejak terjebak dengan perempuan ni dalam keseriusan menulis tangan. Tambahan pula, dalam nak menyiapkan entri tulisan tangan yang pertama yang saya nak terbitkan dalam blog saya ni, saya dapat maklumat yang orang-orang bijak biasanya menulis jurnal harian. Apa itu jurnal harian? dan apa beza jurnal […]

Tips photoshop buat tulisan di permukaan – sambungan

Ok, kita sambung tips photoshop buat tulisan di permukaan tadi yang kita buat melalui entri sebelum ni. kita dah sampai ke langkah kita paste, lepas tu kita hilangkan dia dengan menekan tanda mata kat kotak sebelah layer teks tu… macam ni kan? Dan apa yang jadi kat papan tanda tu kosong macam ni kan? Habis tu […]

Tips photoshop buat tulisan dipermukaan

Idea nak kongsi tips photoshop buat tulisan dipermukaan ni timbul masa buat entri bloglist berkategori hari tu. Kalau tengok entri tu ada gambar ni Seolah-olah tulisan tu dibuat dari kayu dan ditampal kan? kalau tengok kat featured image post tu pulak, macam ni.   Macam di ukur pada kayu tu pulak kan? hakikat sebenarnya dengan […]