Panduan menunaikan solat setelah lama meninggalkanya

Tidak dinafikan ramai umat Islam zaman sekarang yang tidak mengerjakan solat. Tapi aku percaya ramai di antara mereka pernah dididik tentang kewajipan solat dan pernah mengerjakannya. Mungkin akibat kelekaan duniawi, ibadah suci itu telah terperosok, jauh di dalam lubuk hati, sama ada sedar atau pun tidak. Yang nyata, aku tidak pernah berasa benci atau marah […]

10 orang yang memberi inspirasi kepada dunia

Handsome, kacak, kaya, bergaya, mutu, keunggulan, tegap, sihat, lawa, comel, manis, potongan tubuh badan yang lawa tak berguna dan tak menjanjikan masa depan yang cerah kalau kita malas dan tak berusaha, pekak, bisu, buta, kudung kaki dan tangan, lumpuh, menghidapi penyakit kronik bukanlah satu halangan kalau kita benar-benar nak berusaha untuk berjaya. Allah takkan ubah […]

sebab xde facebook dan emel,dia berjaya

Pada suatu hari,seorang pemuda yang berasal dari kampung dan mempunyai kelulusan yang rendah ingain mencuba nasib di bandar, dia mencuba nasib dengan meminta kerja sebagai seorang tukang sapu atau peon(office boy) di sebuah syarikat komputer yang terkenal didunia yang bertempat dibandar tersebut HRD : Adakah kamu ingin bekerja di sini ? Pemuda : Iya tuan,saya ingin […]

Panduan solat : repost

aku nk re post balik post yg aku wat hampir 2 thn lpas, post tu kire antara post yg laing byk visit. cuma kali ni aku letak gamba, hehehehe… gamba org solat sunat pas nikah nih… ni postnye… Tidak dinafikan ramai umat Islam zaman sekarang yang tidak mengerjakan solat. Tapi aku percaya ramai di antara […]