apa yang blogger baru perlu buat untuk permulaan

terfikir nak buat entri apa yang blogger baru perlu buat untuk permulaan ni bila teringat kat adik saya seronok ngan blog dia yang dapat beberapa ratus pageviews dalam masa sebulan. Ok la tu kot… wlaupun pageviews die sebulan tu sama dengan saya sehari hehehehe. Jadi saya nak kongsikan lah sikit sedikit tips untuk blogger baru, […]

Apakah kelebihan Telegram

Sebelum saya menceritakan pasal kelebihan telegram,  saya nak tanya para pembaca, apa itu telegram? Kalau orang tua old school, bila kata Telegram, apa yang dibayangkan adalah ini atau ini. Yang mana servis telegram jenis ni telah ditamatkan perkhidmatannya di malaysia pada 2012(kalau tak salah) Hasil carian : |telegram awek melayu |melayu telegram |telegram melayu lucah […]

ada apa dengan mykad – ic malaysia

ada apa dengan mykad – ic malaysia mykad adalah kata ganti nama diri bagi ic malaysia kan? hehehehe… Tak boleh tahan dari menulis pasal ic malaysia ataupun disebut sebagai mykad bila baca entri blogger lelaki pasal fungsi mykad. Dek kerana perasaan tak puas hati yang membuak-buak, saya komen kat entri tu pun tak habis, jadi […]

Mengapa yahudi bijak?

Artikel ni saya dapat dari emel dalam 4 tahun lepas… masa tu fb tak popular lagi, friendster, myspace tak terlalu mempengaruhi kehidupan kita tak macam facebook skrg, skrg ni even makcik yang umo 65 tahun pon ada fb, bile bukak internet je, fb lah dulu yang dibukaknye… hehe… ok, balik kepada tajuk tadi, mengapa yahudi […]