Apa beza antara blogspot dengan wordpress?

Assalamualaikum dan salam sejahtera para pembaca blog alongxp.com, masih ramai lagi rupanya yang tak tahu apa beza antara blogspot dengan wordpress. Ada blogger yang dah mula tertarik dengan wordpress, tapi takut sangat nak berhijrah kepada wordpress, sebab boleh dikatakan besar juga lah perbezaan antara 2 platform blogging ni. Tapi pada saya, kalau korang boleh belajar […]

Perlukah bertukar ke wordpress?

Perlukah bertukar kepada wordpress? Korang nak jadi lebih serius dalam dunia blogging dan terlintas dalam fikiran, perlukan bertukar ke wordpress? Kalau tanya saya, pastinya jawapan saya YA!! Kenapa perlu bertukar ke wordpress? Apa kelebihan wordpress? Ok, ni saya cerita dari blogspot ke selfhosted wordpress ok. Kalau tak faham apa itu self hosted wordpress, boleh baca […]

Cara menyamar di internet

Cara menyamar di internet Cara menyamar di internet ni saya kongsikan secara tak langsung kepada seseorang yang agak rapat dengan saya di internet atau lebih tepat lagi di facebook. Macam entri hack whatsapp orang yang saya sharekan sebelum ni, ingin saya ingatkan di sini bahawa cara menyamar di internet ni saya kongsikan atas dasar ilmu […]