Kenapa orang dulu boleh tahan lama?

ni nak cerita la kan… tadi saya nak g kedai, lalu depan satu rumah, kiranya rakan sekerja la. Pastu teringat yang dia apply nak pindah tempat kerja. Dia cerita ngan kawan-kawan yang lain, sebenarnya dia taknak pindah, tapi laki dia suruh, haaa… masa tu la saya terfikir yang kenapa orang dulu boleh tahan lama. Kenapa […]

Kenapa orang dulu anak ramai

Penah ada orang timbulkan persoalan kenapa orang dulu anak ramai. Kalau 12 orang anak tu kira biase je… Kenapa orang zaman sekarang anak sikit? 5 tu dah kira ramai dah… standard 2 ke 3 orang je. Well… banyak sebabnya…sempena malam jumaat ni, saya buat 1 entri malam jumaat , jom kite tengok kenapa orang dulu […]

Revolusi TV yang saya lalui

Itulah kelebihan orang yang lahir dalam tahun 80’an macam saya ni. Walaupun rupa saya macam orang yang lahir tahun 90’an, percayalah bahawa sesungguhnya saya lahir tahun 80’an yang melalui revolusi TV ni. Sejarah TV TV, atau Television atau televisyen atau telebesen dah lama wujud sebelum saya dilahirkan. Dikatakan tv telah mula dikenali pada penghujung tahun […]

Cara nak ayat awek ajak….

Tertarik dengan status fb penulis blog ohpilihanku, buat saya rasa macam nak je buat kelas atau tutorial atau entri tentang cara nak ayat awek ajak…. Cara nak ayat awek ajak apa? Mesti korang harapkan cara nak ayat awek ajak main kan? Sebab itulah kata kunci atau keyword yang orang selalu cari kat blog ni. Walaupun, […]