Mengapa yahudi bijak?

Artikel ni saya dapat dari emel dalam 4 tahun lepas… masa tu fb tak popular lagi, friendster, myspace tak terlalu mempengaruhi kehidupan kita tak macam facebook skrg, skrg ni even makcik yang umo 65 tahun pon ada fb, bile bukak internet je, fb lah dulu yang dibukaknye… hehe… ok, balik kepada tajuk tadi, mengapa yahudi […]

10 Bandar paling kaya di dunia

Kedudukan bandar-bandar  terkaya dan berpengaruh di dunia, berdasarkan analisis menyeluruh kecergasan ekonomi, pengaruh politik,keupayaan selidik dan taraf hidup. Walaupun terdapat beberapa bandar penting lain yang mana kaya dalam soal sumber asli mereka dan kekuhan ekonomi tetapi berikut dianggap menjadi bandar-bandar terkaya dunia dalam soal kos kehidupan. 10. Singapore – singapore Republik Singapura ialah negara pulau. 5 juta penduduk pelbagai kaum menjadikan ia sebuah negara pelbagai etnik. Ia negara bandar yang mana satu-satunya mempunyai satu jumlah kawasan 700 kilometer persegi. Mendapat tempat kesepuluh bandar raya yang paling mahal dalam dunia. Bandar kecil tetapi mempunyai satu cara hidup berbeza. Ini […]