Broadband mana yang terbaik?

“Broadband mana yang terbaik?” Soalan yang sering ditanya bile dah decide sama ada nak pakai streamyx atau broadband. Bukan senang nak jawab soalan ni… wlaupun macam2 promosi macam best yang dok ada kat tv, internet, radio dan lain-lain sumber media dan informasi, banyak yang kite nak tengok dan nilai sebelum buat keputusan. mana yg terbaik […]

streamyx atau broadband?

Nak pakai streamyx atau broadband ek? Soalan ni selalunya timbul bile dh mula tinggal sendiri atau pindah rumah baru, atau baru start keje, dah mula menyewa sorang2, atau baru pindah rumah sebab kawin hehe. Ade jugakla yang tanya benda ni kat saya… jawapan saya macam ni “ikut ko la… ikut penggunaan ko” tula jawapan common […]

10 pencipta teknologi internet yang kurang dikenali

Mungkin ramai yang mengenali beberapa orang yang menjayakan teknologi internet, beberapa pilihan-pilihan yang nyata akan termasuk Vint Cerf and BobKahn untuk TCP / IP, Vannevar Bush untuk kebanyakan fikiran kontekstual tentang Internet, Ted Nelson untuk penciptaan perkataan hiperteks, Tim Berners-Lee untuk Jaringan Sejagat(World Wide Web/WWW), dan ramai lagi. Tapi macam mana pula dengan mereka yang memberi impak besar dalam penggunaan internet hari ini,tapi tak dapat sanjungan […]

Laptop sebagai wifi tanpa software

Laptop sebagai wifi tanpa software Macam mana nak jadikan laptop sebagai wifi tanpa software? Mungkin ada sesetengah orang yang pakai tablet macam ipad yang hanya boleh bersambung ke internet menggunakan wifi sahaja. Atau mungkin bandwith mobile data dah habis, atau kredit habis. Pilihan yang ada untuk menggunakan internet adalah menggunakan broadband melalui laptop. Masalahnya anda […]