mengelakkan gambar lucah tersebar

terdetik nak share cara macam mana nak mengelakkan gambar lucah tersebar di internet ni bile tengok artis la selalu jadi mangsa gambar lucah tersebar di internet. kadang-kadang video lucah yang tersebar. macam mana nak elak gambar lucah ke video lucah korang tersebar kat internet ke kat mana-mana lah… social network macam instagram ke wechat ke […]

Kebaikan dan keburukan internet

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, hari ni saya nak cerita pasal kebaikan dan keburukan internet. Setiap benda yang dicipta pasti ada kebaikan dan keburukannya. Kita sendiri sebenarnya yang menjadikan benda tu satu kebaikan atau keburukan. Persepsi kita yang menjadikan benda tu jadi keburukan dan fikiran kita yang jadikan benda tu kebaikan. Kebaikan dan […]