Laptop sebagai wifi tanpa software

Laptop sebagai wifi tanpa software Macam mana nak jadikan laptop sebagai wifi tanpa software? Mungkin ada sesetengah orang yang pakai tablet macam ipad yang hanya boleh bersambung ke internet menggunakan wifi sahaja. Atau mungkin bandwith mobile data dah habis, atau kredit habis. Pilihan yang ada untuk menggunakan internet adalah menggunakan broadband melalui laptop. Masalahnya anda […]

Komponen asas komputer

Komponen asas komputer Selama ni saya banyak berkongsi pasal komputer dan tips-tips berkaitan komputer, tapi rasanya saya tak pernah buat satu entri pasal komponen asas komputer. Saya pernah post projek pemasangan pc baru. Tapi penerangan dalam tu pon simple sangat. Saya sangka benda ni satu benda yang semua orang mesti dah tahu. Tapi rupanya tak […]