macam mana nak buat password yang kuat

macam mana nak buat passowrd yang kuat atau pun dalam istilah yang biasa kita jumpa bila nak buat akaun gmail atau mendaftar kat mana-mana laman web adalah strong password. kenapa kita kena buat password yang kuat? terjamin selamat ke akaun kita bila kita buat password yang kuat ni?Jawapan bagi persoalannya kat bawah ni. Macam mana […]

Cara install wordpress melalui Softaculous

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, apa khabar? Hari ni saya nak kongsikan Cara install wordpress melalui Softaculous. Softaculous adalah salah satu skrip pemasangan-auto atau auto-installer script. Ia membolehkan anda untuk install aplikasi web popular seperti WordPress dengan mudah, dengan beberapa klik dan tanpa pengetahuan teknikal yang tinggi. Syarikat penyedia webhosting seperti ServerFreak dan […]

Cara senang backup bookmark mozilla

Cara senang backup bookmark mozilla Saya dah lama nak buat entri pasal cara senang backup bookmark mozilla ni, bukan setakat backup bookmark, dengan cara ni, kita boleh backup bookmark, history, add-ons dan seperti yang korang boleh tengok kat bawah ni. Macam saya cakap tadi, dah lama nak tulis artikel pasal cara senang backup bookmark mozilla […]

5 web buat duit dengan memendekkan url

5 web buat duit dengan memendekkan url Harini saya nak kongsikan 5 web buat duit dengan memendekkan url. Apa maksudnya? maksudnya, bile korang pendekkan link yang panjang, contohnya link entri blog korang, dengan domain yang panjang tak ingat, dengan nama entri yang bertukar jadi permalink yang panjang, tak ke jenuh? Mungkin korang dah biasa guna […]