mengelakkan gambar lucah tersebar

terdetik nak share cara macam mana nak mengelakkan gambar lucah tersebar di internet ni bile tengok artis la selalu jadi mangsa gambar lucah tersebar di internet. kadang-kadang video lucah yang tersebar. macam mana nak elak gambar lucah ke video lucah korang tersebar kat internet ke kat mana-mana lah… social network macam instagram ke wechat ke […]

Blog peribadi yang best – tagline baru

Blog peribadi yang best Blog peribadi yang best – itulah tagline baru blog saya. Best ke? saya rasa best… hehehehe. Kenapa saya buat tagline blog saya ” Blog peribadi yang best “? Entahlah, tak tahulah nak cakap, tagline tu timbul malam tadi masa tengah draf satu entri Permulaan dalam dunia blogger. Dalam entri tu saya […]

kenapa internet dunia tanpa sempadan ek?

Kenapa org kata internet dunia tanpa sempadan? Dulu masa hujung tahun 90an atau awal milenium tertanya gak bila orang sebut internet dunia tanpa sempadan ni. Yelah… masa tu saya ni masih bodoh internet. Tak tau pon apa fungsi sebenar internet. Masa tu pernah guna internet untuk mirc dengan e-mail je. Masa dok serumah ngan sorang […]