Cara install wordpress melalui Softaculous

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, apa khabar? Hari ni saya nak kongsikan Cara install wordpress melalui Softaculous. Softaculous adalah salah satu skrip pemasangan-auto atau auto-installer script. Ia membolehkan anda untuk install aplikasi web popular seperti WordPress dengan mudah, dengan beberapa klik dan tanpa pengetahuan teknikal yang tinggi. Syarikat penyedia webhosting seperti ServerFreak dan […]

Cara cari handphone yang hilang

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, apa khabar? Kali ni saya nak kongsikan cara nak cari handphone yang hilang. Tak payah fikir negatif sangat kata handphone kena curi ke kena ragut ke, walaupun kebanyakkan handphone hari ni dah besar buku teks sekolah, masih lagi kita boleh tercicir. Kalau masa handphone kecil dulu kata “tak […]

Tutorial cara guna google drive

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, kali ni saya nak kongsi tutorial cara guna google drive. Tutorial ni saya cipta lepas saya diupah oleh seorang client saya yang mintak saya ajar dia cara guna google drive. Asalnya dia mintak ajar cara nak buat google drive, tapi saya kata google drive tak payah nak buat, […]

Cara senang backup bookmark mozilla

Cara senang backup bookmark mozilla Saya dah lama nak buat entri pasal cara senang backup bookmark mozilla ni, bukan setakat backup bookmark, dengan cara ni, kita boleh backup bookmark, history, add-ons dan seperti yang korang boleh tengok kat bawah ni. Macam saya cakap tadi, dah lama nak tulis artikel pasal cara senang backup bookmark mozilla […]