Cara senang backup bookmark mozilla

Cara senang backup bookmark mozilla Saya dah lama nak buat entri pasal cara senang backup bookmark mozilla ni, bukan setakat backup bookmark, dengan cara ni, kita boleh backup bookmark, history, add-ons dan seperti yang korang boleh tengok kat bawah ni. Macam saya cakap tadi, dah lama nak tulis artikel pasal cara senang backup bookmark mozilla […]

Guna whatsapp di komputer atau laptop

Guna whatsapp di komputer atau laptop Kini anda sudah boleh guna whatsapp di komputer atau laptop anda dengan mudah tanpa install apa-apa software pon. Semalam, lepas saya restart telefon sebab ada aplikasi yang hang, google play secara automatik update app di telefon saya lepas restart tu. Salah satu aplikasi yang diupdate adalah app whatsapp. Lepas […]

Cara buang bluetick whatsapp

Sebelum ni saya terbitkan entri pasal tick biru dalam whatsapp yang buatkan itu entri kedua terhangat dalam blog saya ni selepas entri berhati2 bila singgah di rnr seremban. Jadi kali ni saya nak kongsikan pulak, cara nak buang bluetick whatsapp yang banyak menjadi kontroversi. Tapi…. tapi lah ya… terang saya cakap ni. Sesungguhnya… saya belum […]

Kebaikan dan keburukan internet

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, hari ni saya nak cerita pasal kebaikan dan keburukan internet. Setiap benda yang dicipta pasti ada kebaikan dan keburukannya. Kita sendiri sebenarnya yang menjadikan benda tu satu kebaikan atau keburukan. Persepsi kita yang menjadikan benda tu jadi keburukan dan fikiran kita yang jadikan benda tu kebaikan. Kebaikan dan […]