Cara install wordpress melalui Softaculous

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, apa khabar? Hari ni saya nak kongsikan Cara install wordpress melalui Softaculous. Softaculous adalah salah satu skrip pemasangan-auto atau auto-installer script. Ia membolehkan anda untuk install aplikasi web popular seperti WordPress dengan mudah, dengan beberapa klik dan tanpa pengetahuan teknikal yang tinggi. Syarikat penyedia webhosting seperti ServerFreak dan […]

Cara menyamar di internet

Cara menyamar di internet Cara menyamar di internet ni saya kongsikan secara tak langsung kepada seseorang yang agak rapat dengan saya di internet atau lebih tepat lagi di facebook. Macam entri hack whatsapp orang yang saya sharekan sebelum ni, ingin saya ingatkan di sini bahawa cara menyamar di internet ni saya kongsikan atas dasar ilmu […]

Cabaran bulan puasa

Assalamualaikum dan salam sejahtera para pembaca blog alongxp.com, berbulan gak tak update. Siap Aretikz perli kata lama tak update ha… ni nak cerita pasal Cabaran bulan puasa. sumber gambar Bukan suka-suka tak nak update blog ni, tapi terlampau sibuk dengan tugas hakiki, lepas tu pulak, bulan puasa ni ada satu job yang saya perlu siapkan […]

Azam tahun 2016

Azam tahun 2016 saya tahun ni, sangat berbeza dengan sebelum-sebelum ni dan mungkin pelik sikit bunyinya. Tahun 2016 ni, saya nak slow sikit, mungkin kurang kerap update blog, walaupun sebelum ni pun dah memang jarang update, tapi tahun 2016 ni mungkin akan semakin berkurangan. Saya rasa saya mungkin penat. Saya dah kehilangan masa lapang, dah […]