Kes buli, junior, senior

Kes buli, junior, senior Hari ni aku blogwalking, kerana hasil kajian aku… dua sumber yang membantu menaikkan trafik adalah SEO dan blogwalking, yang lain-lain tu ada juga, tapi dua tu yang utama lah… salah satu yang menarik dalam perjalanan blogwalking aku adalah, aku bila terserempak dengan blogger lelaki yang membawa cerita pasal Senior, Junior dan […]

kenapa alongxp?

kenapa alongxp? kenapa alongxp? ada yang bertanya dalam group telegram bernama geng telegram walaupun dah beberapa kali diubah kepada geng buli armtaro, kenapa saya guna nama alongxp?. Si bhrain dah puas cari kat blog ni kenapa alongxp yang saya pilih sebagai nama saya. Si nizam a.k.a armtaro, mangsa buli yang mengasaskan brand nutrisense pon asyikla […]

Pengalaman berblogging Alongxp

Ok, hari ni saya nak cerita pengalaman berblogging saya, saya mula cipta sebuah blog dari tahun 2006, menggunakan platform blogger atau orang biasa sebut blogspot. Masa tu tengah belajar kat politeknik muadzam shah, pahang. ┬áMasa tu duduk-duduk kat cc, dah siap buat assignment, masa tu nak tunggu member yang lain siap, dan masa yang saya […]

Bosan dengan komputer

Macam yang saya nyatakan dalam entri sebelum ni… Blog saya lebih kepada blog geek. Iaitu benda yang melibatkan komputer dan teknologi maklumat. Tapi kalau tgk akhir-akhir ni tak banyak benda berkaitan komputer saya kongsikan. Sebab ada kalanya saya bosan dengan komputer. Ada kalanya saya nak jadi orang biasa. Bukan “pakar komputer” macam yang orang selalu […]