Saya je tak ada gambar, kenapa entah?

Saya je tak ada gambar, kenapa entah?

Saya je tak ada gambar, kenapa entah? ke pasal sy xde komenluv tu kn.. adalah antara ayat persoalan yang ditimbulkan oleh eyfa writer dalam komen blogger pemurah bulan 3 yang saya terbitkan minggu lepas.

tak ada gambar

Kenapa dia tak ada gambar dalam senarai blogger pemurah tu?

blogger ramah bulan 3

blogger ramah bulan 3

Sebab dia tak register gravatar, apa itu gravatar? Gravatar, mengikut dari laman web gravatar, gravatar ialah Globally Recognize AVATAR.

Benda ni sebenarnya dulu saya dah pernah kongsikan dah, bertajuk kenapa tak keluar display picture? tapi yelah, dulu gaya penulisan memang kelaut, SOE pon karam, so orang pon tak baca.

Berbalik kepada benda ni, apa yang anda perlu buat, buka laman web gravatar, https://en.gravatar.com, klik pada create your own gravatar

daftar akaun gravatarlepastu masukkan butiran yang diperlukan…

register gravatarkalau korang ada akaun di wordpress.com, atau ada blog wordpress.com, klik pada I already have a WordPress.com account!

Bila dah selesai proses pendaftaran segala bagai, bila dah masuk ke page ni,

buat avatar

korang daftarkanlah seberapa banyak email account yang korang ada dan masukkanlah berapa banyak gambar pon, kot-kotlah nak guna 1 email 1 gambar ke atau 1 gambar untuk semua email address.

Barulah kalau korang komen kat mana-mana blog, blog wordpress terutamanya, tak adalah masalah yang sama macam eyfa writer, tak ada gambar lagi dah.

Gravatar ni banyak faedahnya, selain dari wordpress, banyak lagi laman web lain yang mengiplimen penggunaan gravatar ni.

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,566 times, 4,597,465)

Selain dari tu, ada ura-ura mengatakan, kalau kita tak daftar, dan kita rajin register di blog-blog wordpress, kita mungkin boleh di tanda sebagai spam… tapi betul ke tak tu saya tak tahulah.

Kelebihan bila kita register gravatar ni pulak, kita mudah untuk di cam… macam blogger lelaki, kenapa ramai orang perasan yang dia rajin komen di banyak blog? Sebab ada gambar dia tengah termenung.

Sama juga dengan diana rashid, sebab dia ada gambar, gambar 2 orang anak dia tunjuk bontot… hehehehe… jangan marah ye diana.

domain murah

(Visited 140,867 times, 4,597,465)

ada gambar dan tak ada gambar, besar bezanya tau…

Hasil carian :

(Visited 122 times, 4,597,465)

6 thoughts on “Saya je tak ada gambar, kenapa entah?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge