satu lagi blog baru

kalau siapa yang perasan tu akan perasan lah, kalau siapa yang tak perasan tu saya nak bagi tahu yang saya ada satu lagi blog baru iaitu blog.alongxp.my

sebenarnya bukan satu je blog yang baru saya buat, masa saya setup blog baru ni, saya setup lagi 4 blog, campur blog yang saya nak tonjolkan ni, total saya ada 5 blog baru, menjadikan jumlah blog saya 9 blog saya.

sembilan blog? gila tak? yup… memang gila… macam mana saya uruskan masa nak handle 9 blog, well… kenalah belajar uruskan masa, panduannya kat sini. pengurusan masa secara efektif.

pengurusan masa efektif ni sangat berguna kepada semua orang pada zaman ‘bapak mahal harga barang’ ni. terutama yang buat part time blogger macam saya.

tambah penting benda ni kalau korang ni ibu bapa, macam mana nak didik anak, sambil jana pendapatan dari rumah dengan pengurusan masa yang betul.

Wajib tengok yang ni:

Banyakkan blue dalam hidup anda

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

Bukti rakyat Malaysia suka blue

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,533 times, 4,591,163)

blog baru

ok berbalik kepada satu lagi blog baru saya tu iaitu blog.alongxp.my, kalau tengok betul2, korang akan perasan yang domainnya macam sama je dengan ni, cuma apa yang berbeza .com dengan .my yang korang tengah baca sekarang ni domainnya alongxp.com dan blog baru tu domainnya alongxp.my.

fuiyyoooo .my… mahal tuuuu… giler… kalau mahal, lom tentu saya mampu nak beli, dahla domain .my tak didatangkan dengan free dns macam yang kawan kite ni terkena.

promosi domain .my

tapi nasib baiklah saya ada buat bisnes kecil-kecilan reseller domain dan hosting, jadi saya setlekan sendiri bab dns tu.

ok berbalik kepada harga domain alongxp.my tu, saya beli dengan harga rm2 je kat zenpipe, kebetulan terpandang satu tweet pasal harga tu, saya pon belilah.

domain murah

(Visited 140,841 times, 4,591,163)

blog lagi 1 tu, adalah satu blog yang saya pon tak tahu nak cakap macam mana, mungkin 1 blog untuk cari pendapatan dan satu blog untuk saya buat eksperimen SEO lah kot, sebab blog tu adalah satu blog yang lahir dengan ilmu blogging saya yang dah lebih 5 tahun ni.

macam blog kakicandid.com pulak, saya lebih berkongsi pasal dunia fotografi,photoshop dan yang berkaitan seni visual.

harap korang bolehlah singgah ke blog saya yang baru tu ok?

Hasil carian :

(Visited 18 times, 4,591,163)

5 thoughts on “satu lagi blog baru

    • owh… biasanya orang buat dengan godek .htaccess, tu salah satu kelebihan bila pakai self hosting, suka hati perut kita nak buat apa. cara dia buat tu biasanya orang buat bila tukar domain, untuk redirect url post domain lama ke url post yang sama kat domain baru. harap jawapan aku membantu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge