Review blog sensasi2020.com

Review blog sensasi2020.com

Ok, hari ni saya nak review blog sensasi2020.com, salah satu blog ahli group whatsapp best blogger network,  group whatsapp rakan blogger yang banyak memberi faedah.

Asalnya saya nak dicadangkan supaya review blog mahamahu sebab dia nombor 4 dalam list yang dicipta dalam group whatsapp best blogger network, tapi tuan kamil minta review blog sensasi2020.com sebab dia nak tahu apa kelemahan blog tu.

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,587 times, 4,600,290)

ni senarai blog yang terkini dari group whatsapp best blogger network.

1. www.ummiseri.com
2. yeopmaz.com
3. http://www.nikkhazami.com
4. www.mahamahu.com
5. www.namiacinta.com
6. iryantyahamad.blogspot.com
7. www.sensasi2020.com
8. mrhanafi.com
9. www.heroborneo.com
10. syireenamerlim.blogspot.com
11. http://calrasepatrick.blogspot.com
12. http://lekatlekitgurl.blogspot.com
13. www.iuzira.com
14. aimiemokhtars.blogspot.com
15. http://1direktori.blogspot.com
16. hajarshikin.com
17. kisahsigadisleo.blogspot.com
18. http://www.adarain.com
19. http://hannahvitashoppe.blogspot.com
20. www.aienhermionie.com
21. http://topseofriendly.blogspot.com
22. http://najihah90.blogspot.com
23. http://nurulaziyana.blogspot.com
24. www.fatinbella.com
25. www.expandroiders.com
26. www.coretanhatiibu.com
27. http://www.bloggerlelaki.com
28. www.mawardiyunus.com
29. www.projektravel.com
30. http://alongxp.com
31. cheqeem.com
32. duniazumal.blogspot.com
33. CahayaDiana.com
34. VemmaLadyBoss.com
35. www.dinsteady.com
36. www.jiesusanos.com
37. amanisafiyyah.blogspot.com
38. www.mommavogue.com
39. www.fadzirazak.com
40. wanitagaramdangula.blogspot.com
41. http://hasrulhassan.com
42. http://vitamin-cerdik.com
43. http://rujukanblogger.blogspot.my
44. http://www.akuoka.com
45. http://www.akudantransformers.com/
46. http://azeniahmad.com
47. http://ajax85.blogspot.com
48. http://www.cahayadee.com
49. http://kamilsalleh.my
50. http://saniyunus.com
51. http://whitebarley.blogspot.my
52. http://sayanakcerita.blogspot.my

Saya pon tak tahu nak review blog ni macam mana, tak tahu guideline nak review blog. Jadi oleh kerana saya ni orang teknikal, saya juga jenis yang buat laman web merangkap designer blog,kaki photoshop dan lain-lain, jadi saya komen dari sudut tula ye.

Ok, inilah blog yang akan direview hari ini, www.sensasi2020.com.

review blog sensasi2020.com

Blog sensasi2020.com ni adalah salah satu blog milik kamil salleh

salah satu? dia ada blog lain ke?

ada…. dan blog dia yang lain ada dalam senarai kat atas tu. Sebelum ni, bila kita taip sensasi2020.com, apa yang keluar adalah page 404, tapi lepas saya tanya dan cadangkan kepada tuan kamil supaya buat redirect, dan dia menerima cadangan saya, kita dah boleh buka lama ni dengan hanya menaip sensasi 2020.com dan akan di redirect kepada www.sensasi2020.com.

Ok, ini adalah hasil ujian kelajuan blog sensasi2020.com.

kelajuan blog sensasi2020

not bad la… lebih kurang macam kelajuan blog saya hehehe.

Pada pandangan mata saya, tak banyak kekurangan pada blog ni, susun aturnya cantik juga, tak menyemakkan mata, tak menggangu navigasi pembaca, termasuklah kalau kita buka menggunakan telefon pintar.

review blog sensasi2020 mobile view

kemas je kan? Gaya penulisan pon menarik.

Cuma ada beberapa perkara yang saya rasa boleh ditambah baik yang boleh dipertimbangkan. antaranya, kelebaran keseluruhan blog. Macam kalau dilebarkan lagi sikit, ok kot.

Seterusnya header blog. Design tu memang ikut selera masing-masing la kan? saya sendiri tak pasang header sebab tak ada idea nak design header yang menarik.

Cuma saiz dan kedudukan tu.

header blog sensasi2020.com

Pada sayalah, kalau pembaca yang menggunakan dektop, pc, komputer, laptop, notebook atau netbook, agak jenuh jugalah nak tengok apa yang tertulis di header tu, dan kedudukannya menambahkan “ada yang tak kena” pada pandangan mata saya, mungkin buat ianya nampak berat sebelah.

Mungkin untuk masa singkat ni, kalau di gerakkan ke tengah-tengah, ok sikit kot.

Dan satu lagi perkara yang menggangu pandangan saya pada blog ni adalah, tulisan / font yang digunakan.

tulisan kat blog sensasi 2020tulisan di blog sensasi2020.com

Saya tak tahulah kalau mata orang lain, tapi mata saya kurang selesa (bukan semak ye, cuma kurang selesa) dengan tulisan / font tu, dalam entri ok, tulisan biasa, senang nak dibaca. Tapi dibahagian navigasi breadcrumb, title(single post), dan komen, agak membuatkan saya pening.

Itu mata sayalah, tak tahulah macam mana dari sudut pandangan mata orang lain kan?

Selain dari tu, tak ada apa yang cacat cela pada saya, blog ni banyak info yang menarik. Jemputlah jengah blog www.sensasi2020.com

domain murah

(Visited 140,883 times, 4,600,290)

Sekian sahaja review blog sensasi 2020 dari saya, seorang blogger yang tak berapa nak newbie, tak berapa nak otai.

 

 

Hasil carian :

(Visited 291 times, 4,600,290)

8 thoughts on “Review blog sensasi2020.com

  1. Wassalam…. terima kasih saudatra AlongXp. Apa yang along komen tu ada betulnya dan bukan saya tak perasan, cuma belum ada kesempatan untuk mengubahnya.

    Warna tu, Insya Allah…akan saya ubah sedikit demi sedikit. Saya tahu nak ubah ambil masa yang panjang jugak. Sebelum ini ia warna biru tetapi puas dah warna biru, lalu tukar warna merah pula. Biasalah warna merah agak garang, itu membuat mata sedikit menyilau.

    Insya Allah… anda akan dapat lihat perubahan selepas ini.

    Terima kasih AlongXP yang sudi mereview blog saya yang agar berserabut tu.
    sensasi2020 kata cerita ni best –>>Nasi Kukus Oh Azizah Buka Restoran Berdekatan Ampang Point

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge