Rasa tak puas hati betul kali ni

Assalamualaikum dan hai pembaca blog alongxp.com, apa khabar? Enti kali ni saya nak luahkan rasa tak puas hati saya.

Rasa tak puas hati betul kali ni bila orang putih khususnya orang Amerika memandai-mandai ubah sesuatu yang menjadi kepercayaan saya sejak dari kecil.

tak puas hatisumber gambar

Yelah, mana saya tak puas hatinye, selama lebih 30 tahun,

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,553 times, 4,595,404)

Saya di besarkan dengan cerita Ultraman. Dan yang saya tahu, rupa ultraman macam ni.

ultraman

Sekali baru-baru ni, di channel Cinemax, dalam cerita Justice league : Crisis on two earths , mereka tonjolkan Ultraman macam ni.

ultraman justic leage

Macam mana saya nak terima hakikat? Memandai-mandai je diorang ni nak ubah fakta yang Ultraman lebih kurang sama saiz dengan Superman. Mana mungkin kan?

Rasa tak puas hati (bikin panas)

Dah la diorang kata Ultraman tu sama besar dengan Superman, jahat pulak tu. Apakah kedustaan semua ini? (sila baca dalam nada papazola)

Mungkin orang putih yang buat cerita Justice league ni tak tahu jasa Ultraman. Ultraman ni lah yang buatkan jepun ni nampak macam negara maju.

Kalau tak, tak kanlah negara jepun boleh bina balik sesebuah tempat dalam masa yang singkat kan? Hebat sangat ke kerajaan diorang? Ape? kerajaan Malaysia tak hebat ke? Hebat jugak tau.

Kalau korang tak faham apa kaitan Ultraman dengan kemajuan negara jepun, korang perlu baca entri pasal MAJUKAH JEPUN SEBENARNYA? barulah korang akan faham.

Negara kita pun ada superhero juga, cuma….

Superhero budak-budak yang tolong meniaga koko.

superhero kanak-kanak malaysia boboiboy

Dan superhero kanak-kanak juga, tapi tahu hidup zaman bila.

awang kenit

Dan superhero yang cuma dengar cerita, itu pun ada yang kata cuma mitos. Walaupun ada penjelajah antarabangsa yang merekodkan pertemuannya dengan lelaki yang dipercayai hang tuah (pernah baca tapi tak ingat kat mana)

hang tuah

Karyawan Tamu Jabatan Sejarah Fakulti Sastera dan Sains Sosial, Universiti Malaya, Prof Emeritus Dr Ahmat Adam mengatakan bahawa Hang Tuah adalah watak fiksyen yang wujud dalam teks klasik Sejarah Melayu dan Hikayat Hang Tuah.

sumber

Well… what can i say? Malang sekali kan? Benda sejarah yang mungkin benar, tapi sampai sekarang tak dapat disahkan kewujudannya atau ke palsuannya.

Penting ke? Pada saya…. penting sebenarnya… kalau fikir jauh dan mendalam, penting sebenarnya. Benda tu boleh dijadikan panduan untuk masa akan datang.

Tapi takpelah… tapi apa pun, saya tetap tak puas hati pasal ultraman tu.

domain murah

(Visited 140,858 times, 4,595,404)

Sekian. hehehehe

Hasil carian :

(Visited 529 times, 4,595,404)

12 thoughts on “Rasa tak puas hati betul kali ni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge