Punca kenapa blog kena hack

Punca kenapa blog kena hack

Penat dah sebenarnya nak jawab soalan ni bila ada blogger tanya kenapa blog dia kena hack. So kat sini saya nak kongsi beberapa punca kenapa blog kena hack.

Otai-otai networking, otai-otai webmastering mungkin kurang bersetuju dengan punca kenapa blog kena hack ni. Itu diorang punya pasal, mereka ada pandangan mereka dan saya tak kata diorang salah, cuma beb, tak semua orang faham amende korang cerita. hahahaha.

Ok, saya mula rasa nak himpunkan punca kenapa blog kena hack bila bukak satu blog ni yang di share oleh seorang rakan blogger, tapi blog yang dia share tu bukan blog dia.

blog kena hackDan bila saya bukak blog dia tu, terdetik rasa nak hack blog tu dek kerana perasaan panas hati dengan cabaran yang perlu dilalui sebelum dapat baca artikel tu.

Ok, ni adalah sebahagian punca kenapa sesebuah blog kena hack.

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,587 times, 4,600,381)

Plagiat.

Isu plagiat ni bukan sahaja melanda pelajar dan pensyarah, malah aktiviti plagiat ni dah jadi satu trend blogger-blogger.plagiat copy paste

plagiat adalah bahasa baik kepada copy paste, sedut orang punya artikel, jurnal, entri, hasil kerja, dan diguna di blog sendiri, di assignment sendiri dan inovasi sendiri.

Banyak sangat halangan.

Macam yang saya hadapi yang menyebabkan saya nak tulis entri ni. Nak baca artikel tu kena klik beberapa tempat atau lebih buruk lagi kena like page dulu baru boleh baca artikel tu.banyak sangat halangan

Benda ni seorang rakan saya pernah tanya saya, dia up status, dan tag saya di facebook tanya kenapa blogger, terutamanya blogger malaysia buat macam tu.

Yes,dia salah seorang hacker, dan dia pon rasa macam nak hack blog tu bila asek kena macam tu di beberapa blog yang dia lawati hari tu.

Nak buat macam mana, pendapat dia tak salah, tapi cara penyampaian dia dan ayat-ayat yang dilemparkan buat kami jadi tegang. maksudnya macam bertekak la, janganla bila sebut tegang, korang fikir lain pulak.

Banyak sangat iklan.

Mungkin tajuk entri yang korang buat tu menarik perhatian orang nak baca, tapi bila bukak blog korang, 80% paparan kat blog tu adalah iklan, tak termasuk iklan pop up, pop under pop corn chicken pop dan sebagainya yang sejujurnya menggangu tumpuan nak membaca artikel korang yang superbest tu.banyak sangat iklan

Dan bila kena pada sang hacker yang panas hati nak baca, maka blog tu kena hack.

Provokasi.

Ada orang yang menyerap provokasi dan ada orang yang melenting bila di hasut. Tambah-tambah bila blog korang membuat provokasi atau hasutan berkaitan menteri dan para pemimpin, walaupun sekadar bos korang sendiri.

Sesungguhnya mereka yang berkuasa, terutama yang berduit, mampu untuk mengarahkan para hacker tak kira topi apa sekalipun untuk hack blog korang.

domain murah

(Visited 140,884 times, 4,600,381)

Hacker dah makin ramai dah kat dunia ni, tambah-tambah dengan belambaknya tips dan tutorial cara untuk hacking.

So, jadilah blogger yang beretika dan bermoral, biar lambat asal selamat.

Majulah sukan untuk negara.

Kipidap

Hasil carian :

(Visited 116 times, 4,600,381)

5 thoughts on “Punca kenapa blog kena hack

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge