Petua menghilangkan bau badan

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com. Apa khabar? Hari ni saya nak kongsikan satu petua iaitu petua menghilangkan bau badan.

Petua menghilangkan bau badan

Petua menghilangkan bau badan yang saya nak kongsikan ni sesuai sangat untuk mereka yang menganggur atau sering di reject sebab masalah bau badan.

menghilangkan bau badan

Petua menghilangkan bau badan adalah satu petua yang biasa, tapi apa yang jadi luar biasa adalah bila petua menghilangkan bau badan ni menggunakan kangkung.

Haaa… mesti korang tak pernah jumpa kan? Biasa korang dengar atau baca petua menghilangkan bau badan adalah dengan menggunakan limau, tak kira lah limau nipis, limau purut, limau sunkist, limau bali atau limau mandarin sekalipun.

Wajib tengok yang ni:

Banyakkan blue dalam hidup anda

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

Bukti rakyat Malaysia suka blue

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,533 times, 4,591,173)

Tapi mesti korang tak pernah jumpa petua menghilangkan bau badang menggunakan kangkung.

harga kangkung

Kangkung yang diperlukan untuk petua ni pula bukan kangkung yang biasa, dan bukanlah kangkung yang dibeli di pasaraya, pasar mini, kedai runcit ah meng atau kedai runcit ahmad tarmizi.

Kangkung yang diperlukan adalah kangkung liar, lagi elok kalau kangkung yang tepi longkang atau tepi parit.

Kalau kangkung kebun pon boleh juga kalau dah susah sangat nak cari kangkung liar. Bezanya, bapak saya kata kalau kangkung longkang ni lagi sedap.

Entah… saya rasa macam sama je, rasa kangkung juga.

Ok, saya mulakan langkah untuk petua menghilangkan bau badan menggunakan kangkung ni.

Caranya:

  1. Petik kangkung yang masih segar dari tepi longkang atau dikebun
  2. Cuci dengan air bersih, jangan guna sabun basuh
  3. Ambil secekak kangkung, dan ikat dengan tali atau dengan menggunakan getah, buat seberapa banyak yang boleh, kalau dapat 20 hingga 50 cekak / ikat kangkung tu bagus sangat la.
  4. Bawa kangkung yang dah diikat tadi ke pasar, atau anda boleh buka meja di tepi jalan atau buat car booth sale dan jual kangkung tadi.
  5. hasil jualan kangkung tadi bolehla digunakan untuk beli sabun mandi ke shower foam ke, deodorant, perfume dan sebagainya.

domain murah

(Visited 140,841 times, 4,591,173)

Terasa macam dah terkena tak? hehehehe… sebenarnya tips ni saya dapat dari channel @lawakGoogle kat telegram.

 
image

Tapi apa yang dikongsikan tu simple je. Jadi sebagai blogger yang cukup berpengalaman dan hebat dalam mengolah ayat, saya olah kasi panjang dan meyakin kan yang kangkung boleh digunakan untuk menghilangkan bau badan hehehehehe

 

Hasil carian :

(Visited 179 times, 4,591,173)

5 thoughts on “Petua menghilangkan bau badan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge