Perhatian student UiTM dungun!!!

Tuan rumah tak berhati perut -halau pelajar tengah exam

perhatian kepada student dan bakal student UiTM  dungun, entri copy bulat2 dari eyna azmi blog :(blog tu copyprotected,nsb baek aku celik it)

entry nie aku tulis pada 6/8/2011..tapi saja aku lambat publish … nak tunggu adik adik aku yang teraniaya ni abiskan exam dulu … karang kalu aku terus publish time diorang tengah exam kecian pulak esok jawap periksa jawapan dia duk kutuk en karim je ? Sape EN KARIM  tu? meh aku kenalkan sape en Karim..sebelum tu aku nak tanya korang …. apa perasaan korang bila di halau oleh tuan rumah ..masa korang tengah EXAM ? … mesti korang rasa geram ..nak marah …. sedih …. terkilan kan? walau pun tak terjadi pada diri korang ..kalau benda tu terjadi kat keluarga korang pun mesti korang nak marah kan? itu lah yang terjadi pada adik adik aku dan kawan kawan nye … bila time time nak final exam di halau oleh tuan rumah yang langsung tak de hati perut langsung … Kejam betul … Tiap tiap bulan duk kutip duit sewa ngan budak budak tu …. tapi ..bila budak budak tu nak keluar langsung tak de timbang rasa … dan tak berhati perut.. dah la berjauhan dengan ibu bapa , tekanan nak hadapi  final exam … di halau oleh tuan rumah …nak cari tempat nak berteduh lagi … tak kan nak tidor kat masjid …. ? perempuan pulak tu ..kalau laki tak de la heran sangat … mana mana pun boleh tumpang tido …

kepada pemilik pemilik rumah … kadang kadang kita perlu bertimbang rasa jugak … jangan la ingat nak duit je… tak kan lah duduk seminggu pun ko nak suruh bayar full sewa rumah ? dah la duit deposit tak bagi balik … diorang tu student .. …nak harapkan duit PTPTN ?..sekadar cukup untuk tampung makan minum masa kat kolej je…kepada EN KARIM … @ TUAN RUMAH …dah lah duit deposit tu tak nak bagi balik … sanggup ko makan duit orang macam tu … di halau nye pulak suruh keluar time budak budak tu nak exam … apa ko rasa kalau orang buat kat anak nak ko macam tu ? Cuba ko bayang kan kalau ko kat tempat diorang …kau ingat ko boleh kaya ke dengan duit deposit yang ko amik tu … Insaflah … duit tu kau bagi anak bini ko makan … berkat ke duit tu? mentang mentang budak budak tu student ..sedap je ko aniaya
kepada adik adik ku , chalyda azmi … ika , fifie sazuki , husna , dan atie alias sabar je la …. jadikan kejadian ni sebagai pembakar semangat untuk korang belajar bersungguh sungguh ..dan next sem jangan sewa rumah dengan EN karim lagi ….

dan pada student student UiTm dungun yang nak cari rumah sewa …. berhati hati dengan Tuan rumah yang benama EN Karim  …..

Hasil carian :

(Visited 608 times, 5,301,421)

53 thoughts on “Perhatian student UiTM dungun!!!

  1. hi. dah 2 kali sy ke uitm Dungun, tapi pergi ke hotelnya lah. kesian kat ur sis. ur dad or u sndr dah ckp dgn en karim tu on behalf of ur sis ke x? org terengganu ni, kalau dgn org tua2, leh la bincang. tp tak taula kalau en karim ni jenis yg sgt tak makan saman. hihihi. may be ada dia tak puas hati tp pendam? atau dia mmg sewel? patutnya dari awal jgn duduk.
    inilah dugaan Allah untuk uji kita, nilah cabaran utk berjaya. sabar orang teraniaya, doanya dimakbulkan Allah. mana tahu lulus cemerlang?

  2. ni ler melayu kita tak boleh bertolak ansur langsung. Ko pergi buat repport polis jer klu deposit tu die tk bagi ajar sikit org mcm ni

  3. YA ALLAH.. ada juga manusia bersifat demikian… mudah2an, en karim diberi petunjuk driNYE… kasi post alamat uma sewa tersebut, bio xde sape nk myewa uma 2… terlebih suda~~~

  4. kadang memang xphmla..sikap tuan rumah yg hina cm ni..lnsung xde sifat timbang rse..mane g g peri kemanusiaan pun xtau..kot da p pajak gadai..gadai kot..sbb duit pnye pasal.. dulu ade gak tuan umah bersikap cmni..berstatus mak HAJJAH lagi..bayar xpenah postpone,,tp ritu just lewat 1ari je, dtg umah mintak ngn muke 1 sen..dgn nada xde rse hormat lnsung..bengang tol/./cm2 ragamla

  5. asal tuan rumah tu macam gitu…kita kena ingat..what comes around goes around…dia wat kat org mcm tu…besok lusa dia plak yg kena…ibarat roda…

  6. entry nie tulis pada 6/8/2011?bukan ke tarikh tu tak sampai lagi…heee~

    eh2,,,bukan nak gelak,,,saje nak tulis…hm…agaknye die boleyh beli banglo kot dngn duet tu…amek kesempatan btol mentamng2 student,pmpuan,lemah n tataw pe2 terus bt mcm2…wat u give, u’ll get back..die tak pk ke kal 1day anak2 cucu die org buat camtu..ape en. tu rase?

    ishkk..emosi nie…geram tol org camnie..da taw dorng jauh,angp la cm kawan ke family ke…bt baik2 tak salah.depa tu student,bukan budak ganja ke ape ke..ngokngek lorhh..

    kpada adik2 yg teraniya,cepat berdoa dapat A+ dalm exm…doa org teraniya pasti akan dimakbulkan…hehe…gdlck=)

  7. teruk gila. nape tak lapor polis jek. diorang di pihak yg benar. takde simpan resit deposit ke? time saya study kat kl dulu, benda2 mcm tu mmg simpan. takut pape jadi. sebab tau je la, manusia zaman skng ni. nak2 lagi kami bdk kampung mcm saya ni. senang aje nak kena buli.

  8. slalu datang bro cuma tak mone jea….cam banyak plak nak kene isi walau tuk bagi sepatah dua kata…lau kasik mesra pelanggan skit mesti ok. Orang lau minat mesti baca gak bahan kita. Tapi jgn isau….walau tak tinggal komen tetap ada visit dr abgteror… peace 🙂

  9. dulu aku pon pnah kena camni gak.,
    time tgh nak exam tetibe kena halau.,
    kekadang tu masalah tuan rumah yg timbulkan, bukan org yg menyewa nye.,
    nak tak nak, nak buat camne kan., terpakse cari rumah lain

  10. Ke adek mu ada buat apa apa kat taman tue
    Kdg2 depa ney d0k dengar kata 0rg sekeliling jaa
    Depa bukan d0k selidik tang sana sini
    Mana tau tah tah adek hang kena fitnah
    Ishhh pasai apalaa tue kan halau mcm tu
    Tah tah depa tuh kena kejar dgn bank tak pun Ahl0ng…
    Huisshhh bahaya !!!!

  11. hiiiiiiii…geram giler bc citer ni…nak luku2 je kpala en karim tu..kejam dan tak bertimbang rs langsung…agak2 la pun kalau nak halau…melampau!

  12. sian diorang..dah la nak exam.ape la tuan rmh ni..lewatkan dua/tiga hari pun takde lah rugi..langsung tak consider dgn student..

    hampeh tul

  13. kiteorg kat ukm bangi nih lagi lah
    bukan tuan rumah..tuan kolej..dok suruh tukar blok pulak..
    lagi seminggu je kot..dah la tgh final exam
    macam harem..!!!!

  14. uishh bahaya ni….umah tu duk belah mane? kang ade plak kwn sy tersewa kat ctu..huhu…
    xbaik betul la pakcik tu..pk untung je huhu…

  15. hello dear friend.thanks x your dayli visit,I always visit you back,but I cant find a chatbox,is there any one here? let me know.hope you´re doing well,take care and como back soon

  16. ya allah..
    smpai mcm tu sekali?
    kejam nya dorg..
    jd adik ko skrg stay kt mana laa? kesian nya dorg kena wt mcm tue..
    ingtkan penyewa cina jak kejam, upanya penyewa melayu pn sama juga..

  17. terima kasih alongxp- kesian kat student la …. takut nanti ada lagi mangsa seterusnye …sebenarnye banyak kes dah yg berlaku … last 2 week keluar paper kat uitm shah alam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge