Nasib rakyat malaysia

Kenapa dengan nasib rakyat malaysia? apa yang dah jadi? sebenarnya banyak idea untuk tajuk yang nak digunakan untuk entri ni, lepas dah taip, padam, taip balik, padam, taip balik, padam balik, taip balik, inilah hasilnya. malaysia tu sebab aku duduk kat malaysia, kalau aku duduk kat negara papua new guinea, saya tulis papua new guinea

terdekit nak buat entri ni lepas baca pos anakaskarpencen bertajuk ketidakseimbangan. Bila dah baca entri tu, aku baca komen-komen kat situ dan ada bebearapa komen yang menarik.

Bila baca komen beliau, tertarik, terfikir gak, teringat balik, barulah terbuka mata balik, betul gak apa yang dikatakan tu.

Bila berkata ttg kenaikan harga, jawapan akhir ‘rakyat perlu berjimat’..
Bila rakyat bersuara.. jawapan akhir ‘rakyat perlu faham’…
Bila rakyat mengeluh.. jawapan akhir ‘rakyat perlu bijak’…
Agaknya selama ni mmg rakyat boros, tak faham dan tak bijak hingga memilih pemimpin dan pentadbiran yg salah kot.. wallahualam..

Ada lagi ayat yang rasanya saya pernah dengar.

Janganlah mengharapkan pemimpin je.

Janganlah mengharapkan bantuan je

Jawapan aku… kalau macam tu, bila nak pilihan raya, tak payah nak habiskan duit berkempen, bagi cenderahati, perkenalkan diri, janjikan macam-macam, manifesto segala bagai… apa yang diorang boleh buat?

Tak pastilah kenapa, tapi apa yang ketara, ketidakpuasan hati ni makin menjadi jadi lepas kenaikan harga minyak. Ditambah pula dengan pelbagai peraturan dan cukai yang ramai rakyat tak faham.

Dipendekkan cerita, apa yang diperlukan rakyat malaysia “bantu kami, bimbing kami, dengan telus, dengan jelas, dengan ikhlas, permudahkan”

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,587 times, 4,600,176)

Hasil carian :

(Visited 37 times, 4,600,176)

10 thoughts on “Nasib rakyat malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge