Macam mana nak jual ebook?

Pernah terfikir nak buat ebook? Pernah cuba jual ebook tapi tak berjaya? macam mana nak jual ebook? Setiap orang ada hobi, salah satu hobinya adalah menulis, walaupun sekadar hobi, tapi kalau hobi tu mendatangkan pendapatan, dan lumayan? lagilah bersemangat nak menulis kan?

Sama juga dengan saya, saya berblogging untuk berkongsi ilmu dan pengalaman, saya bagi percuma je, tak payah bayar, tapi kalau ada sumber pendapatan dari berblogging ni, lagilah saya bersemangat nak blogging kan?

Nak kongsi hasi penulisan tak tak reti nak buat laman web atau blog? boleh belajar dengan senang dan cepat, tapi andai kata memang anda tak nak buat laman web atau blog, cuma nak menulis menggunakan word atau apa-apa perisian yang sama waktu dengannya, mungkin anda nak tahu macam mana nak menghasilkan ebook dan jual ebook tu kan?

Wajib tengok yang ni:

Banyakkan blue dalam hidup anda

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

Bukti rakyat Malaysia suka blue

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,533 times, 4,591,166)

Ok, sebelum tu… apa itu ebook? e-book, menurut wikipedia, adalah sebuah buku elektronik, iaitu sebuah penerbitan buku panjang dalam bentuk digital yang mengandungi teks, imej atau kedua-duanya sekali. Walaupun ianya kadang-kala ditakrifkan sebagai “versi elektronik bagi sebuah buku yang dicetak”, banyak ebook yang wujud tanpa ada versi yang dicetak.

ebook

Semalam masa blogwalking, saya terjumpa 1 laman web yang bagi tips dan trik macam mana nak jual ebook sebagai sumber pendapatan.

Yang bestnya… mamat tu masa belajar lagi dia dah dapat kumpul duit puluh-puluh ribu ringgit. Tak sampai setahun pon. Hebat budak-budak zaman sekarang ni. Tapi tulah satu kelebihan bagi mereka dan kita semua, mereka dapat berkongsi ilmu sambil dapat pendapatan, kita pon dapat ilmu yang seterusnya akan membantu kita mendapat pendapatan

macam mana nak jual ebook

Walaupun saya ni orang yang gila komputer, orang IT, orang komputer istilah yang orang selalu cop kat saya, siap ada yang cop saya ni hacker… saya bukan hacker, sebab tu saya buat tagline blog saya, bukan blog tutorial, bukan blog hacker. Sebab saya bukan hacker, saya pon baru tahu tips yang dikongsikan macam mana nak berjaya menjual ebook ni.

domain murah

(Visited 140,841 times, 4,591,166)

Saya ingatkan ilmu yang saya ada ni dah cukup baguslah bagi menghasilkan sebuah ebook, tapi bila laman web mamat yang buat tips macam mana nak menghasilkan dan menjual ebook ni, ternyata saya sangatlah baby. Banyak benda rupanya yang saya tak tahu.

Jadi tak rugilah menuntut ilmu dengan beliau ni. Belajar macam mana nak jual ebook

Hasil carian :

(Visited 116 times, 4,591,166)

19 thoughts on “Macam mana nak jual ebook?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge