kenapa lelaki susah nak minta maaf ?

kenapa lelaki susah nak minta maaf ?

Aku tau, gerenti ada orang tanya kenapa lelaki susah nak minta maaf, walaupun dah buat salah. Biasanya soalan ni ditanya oleh awek-awek yang baru dapat tengok cerita 18 tahun ke atas sahaja. hehehehe… tapi tu zaman aku muda. Zaman sekarang ni, budak baru nak ambil upsr pon dah pandai dah nak buat status macam tu.

Tambah-tambah zaman sekarang ni, media sosial dah belambak, tempat nak tepek status dah merata, kat facebook lah, kat wechat la, kat twitter la, kat linkedin la, waimah(amende tu? aku pon tak tahu) kat instagram pun diorang dah boleh buat dah.

kenapa lelaki susah nak minta maaf

Ok, kenapa lelaki susah sangat nak minta maaf? sebenarnya… korang tak tahu ke kenapa lelaki susah nak minta maaf? sebabnya… sebenarnya… aku pon tak tahu kenapa lelaki ni susah sangat minta maaf.

Tapi pada aku yang berjantina lelaki ni, pada aku, benda tu biasa, tak ada apa yang nak dipelikkan. Jangan samakan perempuan dengan lelaki.

Ok, kita ambil contohla e? perempuan menangis, biasa… lelaki menangis? ______________ (isi tempat kosong).

Kita ambil contoh lain pulak, perempuan, jumpa kawan perempuan, laga-laga pipi, laga-laga hidung, cium-cium, peluk-peluk. Cuba lelaki buat macam tu… nak jumpa yang peluk-peluk pon jarang, inikan pulak peluk cium segala bagai.

perempuan Cium Pipi

image dari carian gugel

Nampak tak benda tu? lelaki susah nak minta maaf adalah benda normal. Sebenarnya, isu lelaki susah nak minta maaf ni banyak perempuan yang kurang matang je.

Mintak maaf la ye… entri ni memang agak kontroversi, tapi hakikatnya tulah. sesungguhnya, perempuan yang dah matang, yang tak fikir nak bercinta ala-ala cerita hindustan ataupun cerita korea, yang dok fikir apa yang dia boleh dapat dari hasil perkahwinan, atau apa yang dia nak capai dalam sesebuah perkahwinan, dia takkan kisahkan pon pasal kenapa susah sangat nak mintak maaf? kenapa tak faham perasaan perempuan?

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,818 times, 5,301,040)

Sebab perempuan yang fikir bila kawen die nak kena buat apa untuk suami, untuk anak, untuk mertua, apa nak masak, apa nak siapkan, dah tak peduli dah. Dia fikir lebih pasal orang lain lebih dari dia.

Cuma apa yang saya nampak, perempuan yang cari calon suami… Berhati-hati dengan yang mudah minta maaf. Kenapa? Kenapa jarang kita dengar lelaki minta maaf? Sebab lelaki yang matang, dia akan elak dari buat benda yang kurang bijak dan sia-sia.

Atau dalam erti kata lain, dia akan elak dari buat salah. Lelaki yang bijak dan matang akan berfikiran jauh. Dia akan fikir akibat yang akan berlaku sebelum dia ambil tindakan. Dan kalau dia buat silap!!! Dia akan perbaiki, bukan dengan minta maaf.

Sebab tu elton john pernah berkata “sorry seems to be the hardest word”

domain murah

(Visited 141,065 times, 5,301,040)

Hasil carian :

(Visited 401 times, 5,301,040)

16 thoughts on “kenapa lelaki susah nak minta maaf ?

  1. Lelaki yang gagah adalah yang berani meminta maaf, walaupun bukan kesalahanya yang utama.
    Berani kerana benar, kadang kala lelaki juga harus menangis jika itu lah keadaan yang memerlukan dia bertindak sedemikian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge