Internet slow bila guna ubuntu

Dalam minggu lepas, hard disk pc kat umah ni kong, tetiba performance die jatuh mendadak… pelik gak, dah buat cleaning ape sume p[on macam takde beza…. nasib baikla aku ni kerja sebagai juruteknik komputer, pc maintainance ni kerja aku sejak 8 tahun lepas, so boleh agak la ape problem… backup data siap2 ke dalam portable hard disk, elok siap, restart pc tu, POST terus bagi tau yang hard disk tu dah rosak. Haha.. Nasib baikla pc tu ada 2 hard disk.. so install windows pastu install Ubuntu 13.04, guna mcm biasa… takde perasan lak ade problem… tp 2-3 hari ni perasan gakla yg internet ni slow… semalam lpas shutdown ubuntu tu baru internet laju… so tadi test ar… kalau on linux camne jadinye kan? lpas seminit ke 2 minit on ubuntu, internet jatuh mendadak sampai jadi 200 ke 300kbps… bile offkan linux tu trus naik jadi 700kbps ke 1mbps… pelik lak apsal internet slow bila guna ubuntu a? hmmmm… mata dah rabak… sambung esok la.. huhu

(Visited 27 times, 4,597,339)

One thought on “Internet slow bila guna ubuntu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge