Insert pages – masukkan page dalam post

Seperti biasa, bila cari benda lain, jumpa benda lain. Cari benda lain, jumpa benda ni, insert pages, satu cara senang dan cepat untuk masukkan page dalam post, atau boleh je kalau nak masukkan post dalam page, masukkan page dalam page, atau masukkan post dalam post. Contoh paling senang, anda boleh tengok kat bawah ni…. 

(Visited 6,994 times, 4,599,139)

Apa yang sebenarnya adalah macam ni.

masukkan page dalam post

yang mana saya masukkan page tabung limau saya ke dalam post saya ni. Page tabung limau ni mengandungi special dari 8share8share adalah satu program kongsi dan jana pendapatan, alhamdulillah, dah 2 kali saya dapat cashout duit 8share ni.

Berbalik kepada cerita plugin wordpress, insert pages ni, satu plugin untuk masukkan page dalam post, contohnya kalau anda bukak page bantu saya tu… nampak macam banyak gambar berlink kan? sebenarnya kalau tengok kat visual editor wordpress ni, rupa dia macam ni.

masukkan page dalam post

Macam mana nak buat macam tu? caranya adalah dengan menggunakan plugin wordpress yang bernama insert pages. kalau anda pergi ke add new didalam menu plugins tu,

add new plugin

dan taipkan insert pages di kotak search plugin disebelah atas kanan tu maka akan keluar result dan anda pilih plugin bernama insert pages tu

insert pages

Bila dah install dan activate plugin tu, apa yang anda perlu buat adalah, bila anda buat satu post atau page, atau edit page yang lama, anda nak masukkan (embed) page atau post lain dalam tu, tekan butang ni. yang saya dah bulatkan tu.

insert page button

Dia akan keluar macam ni, pilih post atau page mana yang anda nak masukkan tu,

pilih page yang nak dimasukkan

Anda boleh jugak searh je nama post yang anda nak masukkan tu, pilih dan kemudian Pilih apa yang nak dipaparkan, kalau pilih title, dia akan keluar tajuk post tu je… kalau link, saya tak cuba lagi, kalau content, dia akan keluar macam yang tabung limau saya tu lah. dan kalau All, dia akan keluar title (tajuk) post atau page tu dan content nya sekali.

Jadi lepasni kalau andai kata anda gunakan macam saya, untuk masukkan iklan penaja, dan satu hari nanti tukar penaja, jadi anda perlu ubah di 1 page je, yang di page atau post lain tu dia akan ikut sama berubah. Semudah itu je kan?

Ok, apa kata anda singgah ke blog penaja 

domain murah

(Visited 140,877 times, 4,599,139)

dan kalau nak cuba mulakan karier dari rumah, apa kata anda daftar kat bawah ni. 

kerja di rumah10,000 lebih kekosongan kerja di rumah untuk di isi sekarang

Sertai jobdirumah.com sekarang

 

(Visited 46 times, 4,599,139)

Hasil carian :

(Visited 37 times, 4,599,139)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge