Huawei Honor 4x ditangan (hands-on)

Huawei Honor 4x.

Huawei Honor 4x ni adalah telefon yang baru terpaksa rela saya beli bagi menggantikan samsung galaxy note saya yang dah berkhidmat dengan menggila selama 3 tahun.

image

Walaupun melalui mata kasar ianya nampak masih boleh digunakan, tapi sebenarnya sangat banyak yang problem.

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,553 times, 4,595,401)

Hang tu benda biasa sejak lebih kurang setahun ni. Yang paling best sekali bila guna waze.

Orang lain tak ada masalah guna waze, ramai yang kata waze adalah software gps atau aplikasi navigasi terbaik, tapi saya rasa macam tak.

Saya je agaknya yang ada masalah dengan waze, signal gps asyik hilang je, camne nak guna?

Paling sakit jiwa adalah bila dah dekat simpang la dia nak jadi gps signal lost, membuatkan saya tak percayakan waze.

Saya akhirnya tahu yang masalah berpunca dari fon saya, bukan dari waze, bila saya install papago di samsung galaxy note saya.

Bila dah install papago di samsung galaxy note saya tu, saya pergi ke luar rumah, duduk kat tengah jalan, dekat setengah jam, signal gps tak jumpa juga.

Masa tu baru la saya tahu, telefon saya yang bermasalah.

Ok, ini adalah sebahagian spec huawei honour 4x yang saya ambil dari gsmarena.

CPU: Octa-core 1.2 GHz Cortex-A53

Ram: 2GB

Internal Memory: 8 GB

Camera: Utama: 13 megapixel, Depan: 5 megapixel

detail lain korang boleh baca kat gsmarena.
image

Harga? Saya beli kat lelong.com.my dengan harga RM699. Murah jika nak dibandingkan dengan spec tu.

Kalau brand lain, dengan spec quadcore, ram 1 gb, pon dah 700, inikan pula octacore, ram 2gb tu.

Walaupun internal memori.dia cuma 8 gb, tu bukan jdi masalah sebab kita boleh pindahkan ke sd card

Versi android kit kat 4.4.2
Menggunakan huawei launcher

Yang paling best, buat masa ni, bateri dia saya boleh guna lebih dari 24 jam, berbanding lebih kurang 14 jam masa awal-awal beli dulu.

Yang tak best pasal huawei honor 4x ni pulak, bateri tak boleh cabut.

image

Pakai huawei honor 4x ni barulah saya faham apa itu kelajuan 4g LTE huhuhuhu.

Satu handphone murah dengan spec tinggi.

domain murah

(Visited 140,858 times, 4,595,401)

Hasil carian :

(Visited 637 times, 4,595,401)

10 thoughts on “Huawei Honor 4x ditangan (hands-on)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge