Harga kangkung turun… korang tau tak?

Hebat penangan rangkaian sosial hari ni… harga kangkung turun pun jadi kecoh… huhuhu… ari tu kes budak masuk kerusi… merata orang buat parodi. haha.. pepagi aku bukak facebook dah ada yg update status bertemakan kangkung. Ada apa dengan kangkung? hati kecil ku bertanya… harga kangkung

memula aku abaikan je… sbb ramai je yg buat status ngarut2… tapi bile scroll baru aku faham… status pasal harga kangkung turun tu sebab ni rupenye…

hadoila… makin ke petang, makin ramai lak yg update status pasal harga kangkung ni… aku pun saje la tanye isteri tersayang… kot2 dia tau pasal harga kangkung yang dah turun ni kan… lagipun die yang selalu beli, die yang ambil sayur-sayuran ni semua… aku tukang dukung anak, bawak jalan-jalan… pastu tukang keluarkan duit je…

harga kangkung naik

die sendiri yang selalu beli sayur pun tak tau harga tu… inikan pulak aku… sebab ape? bukan hari-hari beli kangkung, bukan tetiap minggu pon… kalau tak beli kangkung pun, sayur lain jadi pilihan… aku sendiri pon lupa bila last makan sayur kangkung tu. Tu sayur kangkung, benda yang bini aku yg beli, tapi aku yg bayar pon masing2 tak pasti harga kangkung tu… tapi harga minyak naik, bini aku yg tak isi minyak, tak bawak kereta, aku yang isi, aku yang drive… tapi dengan die pon tahu harga minyak naik. kenapa?

sebab bukan semua orang makan kangkung… bukan hari-hari makan kangkung, lagipun selain kangkung, ada macam-macam jenis sayur lagi kita boleh makan… kite boleh makan sawi, kailan, kobis, terung, peria, petola, pucuk betik, ulam raja, ulam hamba, kacang panjang, kacang botol, jantung pisang, sebulan tu, hari-hari boleh tukar sayur, kalau sehari sejenis sayur, entah bila bulan baru nak sampai giliran kangkung tu balik. kalau popeye tu hari-hari dok makan bayam(spinach). bila masa dia makan kangkung?

popeye bayam tak tau harga kangkung

Kalau harga minyak pulak, dah tentu la yang naik motor, naik kereta semua isi minyak… tambahan bila harga minyak naik, semua harga barang ikut sama naik. orang hantar barang tu pakai lori, lori pakai minyak diesel… ape kena mengena ngan minyak petrol? abes tu, die dari rumah, nak ke tempat keje die, naik moto…. moto pakai diesel ke?

patutlaaaa semua orang dok cerita pasal harga kangkung… naib baik peperiksaan spm lambat lagi… kang tak pasal-pasal sayur kangkung masuk dalam soalan spm.

Alongxp.com bukan blog tutorial – sekadar berkongsi pengalaman

Hasil carian :

(Visited 492 times, 4,600,176)

One thought on “Harga kangkung turun… korang tau tak?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge