Guna whatsapp di komputer atau laptop

Guna whatsapp di komputer atau laptop

Kini anda sudah boleh guna whatsapp di komputer atau laptop anda dengan mudah tanpa install apa-apa software pon.

Semalam, lepas saya restart telefon sebab ada aplikasi yang hang, google play secara automatik update app di telefon saya lepas restart tu.

Salah satu aplikasi yang diupdate adalah app whatsapp.

Lepas dah update,saya tergerak hati nak baca apa update terbaru pada whatsapp ni.

Terbeliak biji mata dan tersenyum dengan perasaan teruja tengok penerangan diberi.

Maknanya lepas ni boleh la guna whatsapp di komputer atau laptopla… takdela risau sangat kalau bateri dah kong kan?

Tambah-tambah orang yang asyik menghadap komputer ni, bosan dengan komputer pon hadap jugak, tak lah terlepas notification whatsapp.

Jadi, macam mana nak guna whatsapp di komputer atau laptop ni? Senang je… bahan-bahan yang diperlukan adalah:

  1. komputer atau laptop yang ada sambungan ke internet.
  2. Smartphone anda yang anda selalu guna untuk whatsapp, juga perlu ada sambungan ke internet.
  3. kerepek ubi pedas.

Ok, langkah seterusnya.

1. Buka laman web web.whatsapp.com menggunakan komputer atau laptop atau netbook atau papan batu anda. Dia keluar macam ni kan?

whatsapp di komputer

2. Sekarang, ambil handphone smartphone korang dan buka whatsapp, tekan butang menu dan tekan butang whatsapp web macam kat bawah ni

whatsapp web3. Dia akan keluar paparan macam ni.
scar bar code whatsapp

5. sekarang tekan butang OK, GOT IT tu dan dengan pantas pergi scan barcode kat web.whatsapp.com tu tadi. dan tadaaaaaaa…

guna whatsapp desktop

dengan kuasa bulan, akan menghukum mu… sekelip mata, segala perbualan anda telah berjaya di synchronize antara telefon anda dengan komputer anda.

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,566 times, 4,597,465)

Kita boleh set notification whatsapp ni. Tekan butan ni.

set notification whatsappDia keluar macam ni, so buatlah pilihan ikut sedap tekak korang.

show hide notificationkalau nak adjust balik untuk masa akan datang, tekan kat sini

notification whatsapp webdan pilih kat sini.

desktop whatsappYang ni yang saya paling suka tahap gaban. Kita boleh send gambar dan video dari komputer kita ke whatsapp web ni.

send media di whatsapp webcaranya, tekan butang ni yang terletak di sebelah atas, kanan.

insert media

Hasil ujikaji saya, gambar dan video boleh send. Sound macam belum boleh lagi.

Ok, entri kali ni pendek je, mesti ramai yang nak cuba guna whatsapp di komputer atau laptop tu kan?

owh… kerepek pedas tadi untuk apa?

kerepek pedas

 

domain murah

(Visited 140,867 times, 4,597,465)

Untuk makanlah, takkan nak masukkan dalam whatsapp pulak. Ok bye. hehehehe… so lepas ni kalau korang nak share entri ni atau entri-entri lain dalam blog ni kat whatsapp dah senang dah.

Selamat mencuba.

UPDATE: Ternyata, walaupun kita boleh guna whatsapp di komputer atau laptop, tapi telefon kita masih perlu on dan connect internet. Ini yang terjadi bila telefon saya tak bersambung ke internet.

kena connect ke internet

Hasil carian :

(Visited 664 times, 4,597,465)

22 thoughts on “Guna whatsapp di komputer atau laptop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge