guna google chrome sebagai internet explorer

Tak faham kan maksud guna google chrome sebagai internet explorer tu? saya sendiri pon tak tau nak buat tajuk macam mana. Tapi apa yang saya nak terangkan tentang guna google chrome sebagai internet explorer tu camni.

chrome internet explorer

Pernah tak korang bukak sesuatu laman web tu, keluar paparan yang mengatakan anda tidak menggunakan internet exlorer atau sila guna internet explorer 7 dan ke atas atau sila guna internet explorer sahaja atas atau sebagainya?

contohnya macam ni:

guna internet explorerandai kata anda macam saya, tak suka guna internet explorer, sebab lambat yang terlampau. atau anda pengguna tegar google chrome. tapi terpaksa bukak laman web yang tak mesra browser cam laman web tu. apa nak dibuat?

saya cadangkan anda install user agent switcher.

tukar chrome ke internet explorer

cara nak installnye, memula sekali klik link ni… user agent switcher. lepas tu klik + free cam dalam gambar kat atas tu, akan keluar macam ni

add extension chrome

domain murah

(Visited 140,884 times, 4,600,381)

klik kat kotak add tu… maka akan keluar macam ni pulak

extension added

kalau tak tersembunyi macam saya punya chrome tu, anda akan nampaklah butang user agent switcher tu. kalau tersembunyi tu, cuba cari butang >> macam chrome saya tu, akan keluarlah macam ni.

guna google chrome

bila anda nak guna, tekan butang tu. dia akan keluar kotak macam ni.

pilih internet explorerklik pada internet explorer, lepastu bila dah keluar macam ni

sebagai internet explorer 9anda pilihlah nak guna guna internet explorer yang mana satu, ada internet explorer 6 sampailah internet explorer 9

dah siap dah… google chrome anda sekarang adalah internet explorer 9(konon-kononnya lah).

kalau anda nak test betul ke google chrome anda dah bertukar ke internet explorer. boleh test kat whatismybrowser.com bila saya test guna google chrome saya yang dah di internet explorer kan, dia keluar macam ni

google chrome internet explorerdia detect saya pakai internet explorer, padahal saya guna google chrome sebenarnya… hehehehe

bila nak tukar balik ke google chrome pon, buat cara yang sama gak, tekan butang tadi tu

contohnya macam ni.

user agent switcher internet explorericon tu jadi macam tu sebab sekarang ni kite tengah dalam mode internet explorer 9 tekan situ, keluar list browser, pilih chrome, kemudian default. dah siap dah… akan datang saya buat guna mozilla firefox sebagai internet explorer pulak

selamat mencuba

(Visited 6,998 times, 4,600,381)

Hasil carian :

(Visited 156 times, 4,600,381)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge