guna firefox sebagai internet explorer

Ok, minggu lepas saya cerita macam mana nak guna google chrome sebagai internet explorer, minggu ni saya nak tunjuk macam mana nak guna firefox sebagai internet explorer pulak. Ok, memula sekali, kalau anda menggunakan windows 7 macam saya, bukak firefox, kat sebelah kiri atas tu, tekan butang oren yang bertulis Firefox. dan die keluar macam kat bawah ni, add on firefox   klik pada Add-ons search user agent overrider pada sebelah kanan, ada kotak search, taipkan user agent overrider. bila keluar senarai macam kat bawah ni   install add on guna firefoxpilih user agent overrider dan klik button install. guna firefox sebagai internet explorer kalau proses install tu berjaya, anda akan nampak butang yang macam dalam gambar kat atas ni. Tekan butang kebawah macam dalam gambar tu untuk proses guna firefox sebagai internet explorer atau lain-lain.

bila dah klik butang tu, dia akan terpapar macam ni.

pilih internet explorer dalam firefox

kalau korang nak guna firefox tu sebagai internet explorer 11, pilih yang tulis windows / ie11 tu. bila dah pilih yang tu, korang boleh test lah sama ada firefox tu dah jadi internet explorer ke belum dengan pergi ke www.whatismybrowser.com

test browser guna firefox sebagai internet explorer

kalau hasilnya macam ni, maknannya berjaya dan tiada masalah la tu. kalau nak tukar balik ke mode firefox semula. tekan butang macam dalam gambar ke tiga tu, pilih windows / firefox 26 (tu latest firefox yang die sediakan)

pilih guna firefox semuladia ada lain sikit dengan versi masa kite buat kat chrome, tapi hasil test saya ke beberapa addons firefox, yang ni yang ada latest update.

so camtu jelah caranya untuk guna firefox sebagai internet explorer

Hasil carian :

(Visited 88 times, 4,600,177)

5 thoughts on “guna firefox sebagai internet explorer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge