gaji dari blog – komisen mobicow ke 2

gaji dari blog – komisen mobicow ke 2

Hari ni dapt gaji dari blog iaitu komisen mobicow ke 2, kali pertama dapat bulan lepas, saya ada tulis pasal pendapatan yang saya dapat melalui mobicow kali pertama dalam entri komisen pertama dari mobicow.

Yang bestnya, pendapatan kali ni lebih banyak dari pendapatan bulan lepas.

Kalau tengok bulan lepas punya.

komisen pertama dari mobicow

manakala gaji dari blog yang saya dapat bulan ni melalui mobicow

gaji dari blog melalui mobicow

nampak beza nilai kat situ 90 sen USD je kan? tapi income dari blog untuk bulan januari melalui mobicow ni adalah dari 3 disember 2014 sampai 15 januari

Maknanya sebulan tambah 12 hari… berbanding dengan pendapatan dari berblogging melalui mobicow kali ni dari 15 / 16 januari sampai 16 februari.

Kenapa 16 Februari pulak? bukan ke mobicow akan bayar setiap 15 haribulan ke? Itulah yang saya dan kebanyakkan orang fikir.

Tapi bak kata ianfaizal kat twitternya

duit mobicow tak masuk lagi

 

Mungkin sebab 15 haribulan tu hari ahad, diorang tak kerja? mungkin la… tapi takpela… earning jalan gak hehehehe

tak banyak mana pon gaji dari blog saya ni kan? tapi macam saya katakan dalam entri saya sebelum ni la…

Tak banyak, tapi cukup untuk bayar 1 dari 3 server saya untuk 1 bulan. Komisen pertama dari mobicow ni nampak tak banyak, tak sampai 10 usd pon, tapi itulah yang bagi motivasi untuk saya berblogging dengan lebih rajin.

Sekarang ni pendapatan saya dari menulis blog mungkin cukup untuk bayar 1 je server saya, tapi tengoklah, ia dah meningkat.

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,574 times, 4,598,610)

Mungkin pendapatan dari menulis blog kali ni cukup untuk bayar 1 server je, mungkin pendapatan akan datang cukup untuk bayar 2 server?

Dan siapa tahu, kalau-kalau duit dari berblogging akan datang cukup untuk bayar semua server saya?

Mana tahu, berkat kesabaran dan usaha berblogging yang dah bertahun-tahun ni, akan datang, mungkin pendapatan dari blog menjadi pendapatan utama saya? siapa tahu kan?

Kalau korang blogger, dan nak mendaftar sebagai publisher klik sini Publisher

So kalau korang pon dah mula menyampah dengan nuffnang, macam kes sorang rakan blogger ni, dan mula mula nak mencari alternatif pengiklanan di blog selain dari nuffnang, korang boleh cuba mobicow.

domain murah

(Visited 140,877 times, 4,598,610)

Sebab apa saya sebut CUBA? sebab cashout dia dari serenda usd 5 je, so, cukup usd 5, kalau kena 15 haribulan tu hari bekerja, secara automatiknye duit tu akan masuk ke akaun paypal korang.

Tak ada akaun paypal? daftar la… rugi tau tak ada akaun paypal ni. Saya dah bertahun dah guna paypal.

Hasil carian :

(Visited 73 times, 4,598,610)

23 thoughts on “gaji dari blog – komisen mobicow ke 2

  1. saya ada akaun paypal.tapi tak tahu kenapa nak aktifkan tak boleh..dulu saya buat akaun maybank semata2 nak buka akaun paypal.tapi setakat daftar je la kat paypal tu..nak masuk kan no ATm tu tak boleh.asyik reject je..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge