Dapatkan semula nombor telefon dan contact

Dapatkan semula nombor telefon dan contact

Beberapa hari yang lalu saya ada sharekan cara nak mengelakkan contact di handphone hilang dan cara backup nombor telefon, tapi apalah guna semua tu kalau kita tak boleh nak dapatkan semula nombor telefon dan contact yang kita dah backup tu kan?

Jadi hari ni saya nak tunjukkan apa yang anda perlu buat untuk dapatkan semula nombor dan contact yang kita dah backup di telefon tadi.

Andai kata anda baru beli telefon, telefon android anda masih dara lagi, belum diisi apa-apa, apa yang perlu anda buat?

Tak kiralah anda baru beli telefon sebab dapat duit komisen dari bestmobile ke, sebab dapat br1m ke, sebab telefon lama dah rosak ke, sebab anda upgrade ke telefon yang lebih canggih ke, atau sebab telefon lama anda hilang atau tercicir.

Atau anda baru lepas format telefon atau baru lepas reset telefon android anda.

Wajib tengok yang ni:

Banyakkan blue dalam hidup anda

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

Bukti rakyat Malaysia suka blue

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,540 times, 4,593,158)

Atas semua sebab yang diatas, penyelesaian untuk dapatkan semula nombor telefon dan contact adalah sama.

Macam mana?

Bila anda lepas format atau baru beli telefon, bila on kali pertama, paparan pertama yang keluar adalah?

Pastinya mintak korang sign up atau sign in akaun google kan?

langkah pertama dapatkan semula nombor telefon dan contact

So, untuk dapatkan semula nombor telefon dan contact yang korang dah backup sebelum ni, korang login guna akaun gmail yang korang guna masa buat backup dan simpan sebelum ni.

step kedua dapatkan semula nombor telefon dan contact

masukkan alamat email google yang digunakan sebelum ini dah passwordnya dan tekan butang seperti yang ditunjukkan di atas untuk langkah seterusnya.

step ke 3 tanda je ok

Bila keluar pop up macam ni, nak tak nak, anda terpaksa rela tekan ok.

Dan proses seterusnya akan jadi macam ni. Tunggu jelah

proses nak dapatkan semula nombor telefon

Paparan seterusnya, adalah seperti yang anda boleh lihat kat bawah ni.

tekan next untuk step seterusnyaDan anda boleh pilih sama ada nak tick atau tak untuk diberitahu tentang berita dan tawaran dari Google play. Dan seterusnya tekan segitiga next seperti dalam kotak merah tu.

skip payment setting

Dan bahagian ini, selalunya saya tekan skip aje

synchronise contact google

Dan ini… bahagian ini yang paling penting untuk dapatkan semula nombor telefon dan contact yang kita dah simpan dalam proses sebelum ni, adalah ini.

Pastikan anda tick bahagian Sync Contacts tu. Kalau tak, sampai lebam pun, nombor telefon dan contact tu tak akan masuk ke dalam senarai nombor telefon dalam phonebook anda.

domain murah

(Visited 140,847 times, 4,593,158)

Lepas tu, tunggu beberapa minit (bergantung pada kelajuan internet anda), dan semua nombor telefon yang anda dah simpan mengikut entri sebelum ni mengelakkan contact di handphone hilang dan Backup nombor telefon

 

Hasil carian :

(Visited 2,733 times, 4,593,158)

16 thoughts on “Dapatkan semula nombor telefon dan contact

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge